Medlemmar: 8092 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Svenske Kristoffer Olsson trivs bra i Arsenals akademi.

Kristoffer Olsson - nya framtidslöftet?

sön 16 okt 2011 kl 10:31

Det var inte länge sedan supertalangen Kristoffer Olsson kritade på för Arsenal FC. Nu talar han ut om karriärens framfart, livet i London och A-lagets svaga säsongsinledning.

Kristoffer Olsson är 16 år gammal och spelar som bekant i Arsenals U18-lag. Han värvades från IFK Norrköping redan som 15-åring och har hunnit spela tre månader för The Gunners.
Efter provspelet i våras så var det inget snack om att Arsenal skulle värva svensken – två miljoner kronor sägs Arsenal ha pumpat ut för att få igenom affären. Arsenal Sweden har varit i kontakt med mittfältslöftet och fått svar på en del intressanta frågor.

Hur har dina första månader i Arsenal varit?
- Det har varit väldigt kul och lärorikt. Eftersom allt nästan var nytt för mig så tog det såklart tid att komma in i tempot på träningarna samt att lära känna spelarna och ledarstaben. Men jag känner nu att jag har kommit in i det bra och Engelskan har också blivit bättre, så jag trivs utmärkt!

Hur ser en typisk dag ut för dig?
- En typisk dag ser väl ut såhär ungefär: Man går upp från sängen ca 07:45. Tar bussen till en tunnelbanestation som bara ligger cirkaa 10 minuter från mitt hus. Klockan 09.00 så hämtar sedan en minibuss upp mig och några till i laget som sedan kör oss till träningsanläggningen. Tränar sedan fotboll i två timmar. Efter det käkar vi lunch och sedan softar vi i några timmar, jag brukar spela pingis, vara vid datorn eller plugga lite. Sedan är det ofta gym och en till fotbollsträning på det. Efter det så är dagen på akademin klar. På fritiden brukar jag göra allt möjligt, spela FIFA med lagkompisarna, ta en fika, åka in till stan och shoppa eller bara ta det lugnt helt enkelt.

Vad är skillnaden mellan att spela i IFK Norrköping och Arsenal?
- Skillnaden är naturligtvis kvalitén på fotbollen men också att allt utanför fotbollsplanen är så mer professionellt. Spelidén är ju också en stor skillnad, här gnuggar man passningsspel, har max antal touch i varje övning, samt många övningar som man måste tänka mycket i. Tränarna ställer också högre krav samt att alla spelare är så mycket bättre individuellt och tempot är mycket högre på träningarna.

Vilka spelare från laget brukar du hänga med på träningarna/fritiden?
- På träningarna hänger man ju nästan med alla men på fritiden har jag varit mycket med Leander Siemann. Han är från Tyskland och kom till klubben samtidigt som mig. Elton Monteiro brukar jag också hänga med en del, men han har varit rätt tyst nu på sistone eftersom jag krossade han på FIFA sist jag var hos han. Alla grabbar i laget är sköna och dom har verkligen gjort så att jag har kommit in i gänget bra.

Känner du att du har utvecklats något sedan du kom till Arsenal?
- Jag känner absolut att jag har utvecklats. Jag har blivit bättre på allt och jag känner att jag utvecklas för varje dag och träning som går. Min tränare Steve Bould säger många lärorika saker som jag tar åt mig av och sedan använder i träning och match. Jag kände på senaste landslagssamlingen att jag faktiskt hade ett annat tempo än dom andra. Jag fick väldigt mycket tid med bollen och det är också väldigt skönt att känna eftersom det är ju därför jag tog steget hit, för att utvecklas så snabbt och bra som det går.

Vilken spelare i A-laget liknar du mest i spelstilen?
- Själv så tycker jag att jag liknar en blandning av Rosicky/Wilshere/Arteta i spelstilen.

Vilka A-lagsspelare har du pratat med? Har någon varit extra rolig/snäll?
- Jag har pratat med ganska många faktiskt, men kanske mest med målvakten Wojciech Szczesny. Han bodde med samma kvinna som jag bor hos nu så han har varit här några gånger, han är väldigt speciell och rolig. Eboue var också rolig den tiden han var här. Har också snackat en del med Emmanuel Frimpong. Han skrev någonting om mig på Twitter, att jag var bra eller något liknande. Så jag skojade lite med han om det när vi var i gymmet. Då skrattade han bara och sa att jag hade för lite kilo på hantlarna, haha ...

Vad tror du om A-lagets chanser till fjärdeplatsen i år?
- Med tanke på den dåliga inledningen så kan det bli väldigt tufft. Men med många nya spelare så tar det ju tid att spela in ett nytt lag, men chanserna finns naturligtvis. De har ju också haft otur med många skador, speciellt på Wilshere, som jag ser som den bästa spelaren i laget. Men allt kan bara bli bättre och om ni supportrar har tålamod samt visar ert stöd nu som det mest behöver så är jag övertygad om att The Gunners kommer komma bland de sex bästa.

Kristoffer Olsson, som alltså verkar trivas väldigt bra i London och våran kära klubb Arsenal FC. Det här en är kille som verkligen brinner för fotbollen och som har alla förutsättningar i världen till att bli en riktigt bra fotbollsspelare – och vem vet, i framtiden så kanske vi får se honom i tv-skärmarna och springa ut på Emirates fina gräsmatta.