Medlemmar: 8092 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mertesacker jobbar hårt för att vara ordinarie i klubben.

Mertesacker: "Jag måste förbättra mig"

lör 22 okt 2011 kl 10:21

Per Mertesacker har haft det tufft att acklimatisera sig i England och berättar nu om sin första tid i England som blivit en riktig berg- och dalbana både för honom själv och klubben.

Per Mertesacker blev Arsenals tredje värvning under den sista dagen av transferfönstret och ända sedan dess har han inte tittat bakåt. Värvningen gjordes bara ett par dagar efter den förnedrande 8-2-förlusten mot Manchester United och den tyske landslagsbacken erkänner själv att han kom vid ett kritiskt tillfälle:
- Det var ett kritiskt läge klubben befann sig i, men jag kände inte av det eftersom allting var nytt för mig då jag var en ny spelare. Allting var exalterande. Varje spelare har en stor ansvarighet här. Klubben har en fantastisk historia och förhoppningsvis en fantastisk framtid. Därför tar alla stort ansvar att vara så pass bra som möjligt.

Mertesacker har blandat och gett under sina första matcher i Arsenal-tröjan, men uppger att han själv måste bli bättre ifall han vill behålla sin plats i startelvan:
- Jag måste förbättra mig. Det är ett tufft jobb att göra bra matcher för klubben i viktiga matcher var tredje eller fjärde dag. Det är fysiskt krävande. Jag måste ta min tid, men jag förbättrar mig rätt omgående.

Att flytta till Premier League var det aldrig någon tvekan om man frågar den erfarna mittbacken som senaste spelade i Werder Bremen. Enligt honom är det världens bästa liga:
- Världens bästa spelare spelar i Premier League och därför anser jag att det är världens bästa liga. När EM 1996 gick av stapeln i England sades det att "fotbollen återvänder hem". Det har jag tänkt på ända sedan dess. Det är en fantastisk känsla att stå på mittplan och titta omkring sig och se alla supportrar.

I nästa möte väntar Stoke för Per Mertesacker. Ett lag som råkar ha en två meter lång anfallare längst fram. Tur att Arsenal då har en minst lika lång mittback!

Källa: BBC