Medlemmar: 8105 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stannar van Persie i Arsenal? Det är den stora frågan.

Imorgon inleds förhandlingarna

tis 15 maj 2012 kl 10:52

Imorgon klockan 10.30 inleds förhandlingarna som kommer att få hel värld av Arsenalfans uppmärksamhet. Då möts RvP, Arsene Wenger och Ivan Gazidis för att snacka nytt kontrakt.

Den initierade BBC-journalisten David Ornstein skriver idag att klockan 10.30 engelsk tid imorgon så ska Robin van Persie möta Arsenals representanter (Wenger och Gazidis) hemma hos fransmannen för att få till stånd ett nytt kontrakt.
Holländarens nuvarande avtal löper ut nästa sommar och The Gunners är redo att spräcka sin nuvarande lönepolicy för att få Premier Leagues skyttekung att stanna.

Rapporter säger att klubben är villiga att ge van Persie en veckolön på 135 000 pund och en sign-on-bonus på 6 miljoner pund om han skriver på ett nytt fyraårskontrakt.
Själv har han egentligen inte gett några ledtrådar alls i de intervjuer han gett om framtiden. Efter matchen i söndags sade han:
"Man vet aldrig vad som händer, men Arsenal är en massiv klubb. Vad som än händer så kommer jag alltid att älska den här klubben. Jag har spelat här i åtta år och älskar klubben. Vad som än händer kommer det aldrig att ändras".

Däremot är klubben sedan tidigare hoppfulla att han ska skriva på ett nytt kontrakt. Fru Bouchra har flera gånger uttalat sig hur mycket de älskar Arsenal och att bo i London. Barnen är hemmastadda i den engelska vardagen och känslan man får när man läser hennes uttalanden är att de inte lämnar.
Det tror inte Laurent Kosciely heller som efter ligaavslutningen sade:
- Han kommer att vara här nästa säsong.

Italiensk media har dock rapporterat att holländarens agent träffade Juventus igår kväll. Det behöver visserligen inte betyda någonting, men det är ändå värt att notera.
Arsenal vill gärna att ett nytt avtal ska vara klart innan RvP lämnar England för Hollands EM-förberedelser i Schweiz den 17 maj, men BBC-journalisten Ornstein tror inte att det är troligt.