Medlemmar: 8093 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är inte nöjd med den engelska bedömningen.

Arsene Wenger vill ha ändring

ons 2 maj 2012 kl 19:04

Arsene Wenger vill ha ändringar i hur disiplinärenden behandlas och hur spelare bestraffas efter incidenter.

Efter incidenten med Mario Balotellis horribla attack på Alex Song i matchen mot Manchester City vill Arsene Wenger ha en "etisk kommitté" för att i efterhand göra ändringar i domslut tagna av domare i den match incidenten hände. Han tycker att det är en skandal att Balotelli kommer undan utan avstängning efter den grova tacklingen medans tex Shaun Derry blev avstängd vid en mycket "mildare" tackling på Ashley Young i matchen Manchester United - QPR. Wenger säger att det nuvarande systemet saknar sunt förnuft och vill ha ändring omgående.
- Vi står är där man för tillfället kan bryta någons ben och komma undan med det om inte domare sett något. För mig är detta oacceptabelt, säger Wenger till Arsenal Magazine.
- Älskar man fotboll så vill man att rättvisa skipas, hur kan Balotelli komma undan medans Derry blir avstängd?

Han säger också att han vill se en väl sammansatt kommitté med insikt och auktoritet som kan döma ut bestraffningar i efter hand och i sällsynta fall ändra en domares domslut.
Wenger har haft sina duster med rättvisan under sina år. Han har öppet kritiserat domare och domslut tidigare och fått flera matchers avstängning vid flera olika tillfällen för att han sagt vad han tycker.
- Det finns en grå zon där ute och man ska respektera domaren och deras domslut men man måste också kunna erkänna misstag och rätta till dessa i efterhand.