Medlemmar: 8093 st.
Visa menyn

Allt om Arsenals Silly Season del 2

mån 25 jun 2012 kl 12:59

Här finns alla dagens transfersnack samlade så ni som vill hålla koll på allt kan följa med!

dagenstransfersnacksammanfattning

Här finns alla dagens transfersnack samlade så ni som vill hålla koll på allt kan följa med!

TISDAG 14 AUGUSTI

Robin van Persie dominerar de engelska löpsidorna i detta nuet. Hela transfercirkusen verkar kretsa kring holländaren och de senaste rapporterna gör gällande att han är på väg till Manchester United för lite mer än £20 miljoner.
Läs mer här

Alex Song är en ryktenas man även han. Kamerunen har kopplats samman med Barcelona under en längre tid och har erkänt att det är flera klubbar som är intresserade av honom. Arsène Wenger menar dock att allt mediasnack kring Song är ingenting annat än nonsens.
Läs mer här

Park Ju-Young har inte haft en kanonsäsong i Arsenal, vilket är anledningen varför han är på väg bort från London. De senaste ryktena placerar honom i den Förenade Arabemiraten och närmare sagt Al-Ain.
Läs mer här 

En annan spelare som inte haft ett toppenår är Marouane Chamakh, men även han sägs vara på väg bort. Om Arsenal får svårigheter att sälja honom kan han alltid lånas ut till Blackburn. Steve Keane sägs vara ett stort fan och vill gärna låna marockanen.
Läs mer här

Supertalangen M'Baye Niang provspelade med Arsenal för ett par veckor sedan. Arsène lade sedan ett bud på Caen-anfallaren, men det blev inte accepterat. Förutom Milan och Manchester City ger sig nu Everton in i jakten på anfallaren som redan beskrivits som ett "fenomen".
Läs mer här

 

MÅNDAG 13 AUGUSTI

Alex Song erkänner att flera klubbar, bl.a. Barcelona, är intresserade av honom, men att han är en Arsenal-spelare och är väldigt lycklig över att vara det. Det sägs även att han är beredd att förlänga sitt nuvarande kontrakt som sträcker sig till 2015.
Läs mer här

Ryo Miyachi är nu klar för Wigan. Var dock inte oroliga då det inte handlar om en permanent flytt, utan Ryo lånas ut ett år till nordvästra England där han förhoppningsvis gör ett bra jobb den kommande säsongen.
Läs mer här

Nuri Sahin är på väg att bli utlånad från Real Madrid och har nu fått ett sista klartecken från José Mourinho. Sahin har fått flera anbud från bland andra Galatasaray, Liverpool, Tottenham och Arsenal, men den turkiske landslagsmannen vill spela Champions League-fotboll och Arsenal sägs vara det troligaste alternativet.
Läs mer här 

Arsenal har sedan länge varit intresserade av Yann M'Vila, men efter hans problemfyllda tid i både det franska landslaget och Rennes har man nu blickat annanstans. Tottenham sägs nu istället vara beredda att ge sig in i jakten på M'Vila som inte har någonting emot att stanna i Rennes, men helst flyttar.
Läs mer här

Arsène Wenger vill verkligen inte släppa Robin van Persie och säger att holländaren fortfarande är en stor del i lagbygget.
Läs mer här

 

FREDAG 11 AUGUSTI

Enligt journalisten Duncan Castles är Barcelona väldigt nära att dra till sig Arsenals mittfältsmotor Alex Song. Man är villiga att erbjuda honom upp till €5m i årlig lön och enligt senaste rapporterna sägs man vara redo att börja förhandla med Arsenal.
Läs mer här

Arsenal har den senaste veckan kopplats samman med Celtics mittfältare Ki Sung-Yueng, men sydkoreanen själv verkar inte ha någon aning om intresset, utan vill bara vila och ser fram emot nästa säsong i den skotska ligan.
Läs mer här

Rapporter i Frankrike gör gällande att Olympiakos vill värva Sebastian Squillaci för cirkus £1 miljon. Arsenal är villiga att släppa fransmannen som inte gjort någon större succé i London, men klubbarna har ännu inte börjat förhandla.
Läs mer här 

En annan spelare som floppat rejält i Arsenal är Park Ju-Young som Arsenal nu sägs vara villiga att släppa till vrakpris. Sydkoreanen har under de senaste veckorna spelat OS-fotboll och imponerat stort, precis som han alltid gör i landslaget. Frågan är om något klubblag uppmärksammat hans OS-succé och vill värva honom?
Läs mer här

Igår bekräftade Arsenal äntligen att man sålt Carlos Vela till Real Sociedad. Enligt rapporter skall vi ha sålt mexikanen för så lite som £2,3 miljoner, men lagt på en add-on i kontraktet vilket innebär att Arsenal får 50 % av pengarna ifall Vela skulle säljas till en annan klubb.
Läs mer här

 

ONSDAG 8 AUGUSTI

Alex Ferguson fick frågan efter Uniteds match mot Barca på Ullevi och medgav då att man gett Arsenal ett bud för van Persie, men att The Gunners inte varit intresserade och som skotten säger "hellre förhandlat med andra klubbar". Enligt Manchester Evening News ska dock Ferguson vara förhoppningsfull att man lyckas värva Premier Leagues skyttekung.
Läs mer här

Mirror skriver att Arsenal inte kommer att sälja van Persie för mindre än £20 miljoner och blir det United så ska man kräva fem miljoner pund extra.
Läs mer här

Enligt flera engelska tidningar ska van Persie sagt nej till en flytt till Manchester City och Juventud verkar inte heller tro att holländaren väljer spel i Turin.

Arsene Wenger ska enligt Independent vara sugen på att släppa Alex Song till Barcelona för +£15 miljoner och sen låna in Real Madrids Nuri Sahin.
Barca fick också frågan om transfern efter matchen i Göteborg men varken bekräftade eller dementerade.
Läs mer här
Och här

Arsene Wenger ska under veckan sätta sig ner och prata framtid med Andrej Arsjavin. Arsenal ska också enligt Metro ha sagt nej till Galatasarays bud på £4 miljoner.
Läs mer här

TISDAG 7 AUGUSTI

Arsenal hoppas fortfarande göra klart med ett lån på Real Madrids mittfältare Nuri Sahin - trots intresse från Manchester United, Tottenham, Liverpool och andra europeiska klubbar.
Läs mer här

Den som orkar läsa mer om Robin van Persie har en fin sammanställning av vad som hänt det senaste året ...
... här

QPR är fortfatt intresserade av Andrej Arsjavin - men det ska även Galatasaray vara. Ett bud på £4miljoner ska ha kommit. Arsenal vill ha 7 miljoner pund.
Läs mer här

Barcelona kommer inom de närmsta dygnen att bestämma sig för om man ska lägga ett bud på Alex Song eller inte. £15 miljoner ska katalanerna vara beredda att slanta upp, mycket mindre än vad Arsenal vill ha.
Läs mer här

Hej-å-hå - Afellay igen. Agenten till holländaren säger nu att hans klient är sugen på att bli utlånad från Barcelona.
Läs mer här

Arsenals scouter ska ha imponerats av Celtics sydkorean Ki-Sung Yeong och The Gunners ska vara beredda att kasta upp £9 miljoner för hans tjänster.
Läs mer här

Agenten till Anderlechts senegalesiske landslagsspelare Cheikhou Kouyate säger att Arsenal ska vara intresserade.
(Twitter)

Enligt Mirror ska Arsenal vara intresserade av Gregory van der Wiel (Ajax) och Marseilles Nicolas N'Koulou.

LÖRDAG 4 AUGUSTI - MÅNDAG 6 AUGUSTI

Vi börjar med Robin van Persie som tydligen ska vara imponerad över det som Arsenal värvat (Cazorla inkluderad) och kan nu tänka sig att göra en U-turn och skriva på ett nytt kontrakt med klubben.
Läs mer här

Manchester Citys coach Roberto Mancini säger nu till italienska SKY att han inte tror att van Persie kommer att bli en City-spelare.
Läs mer här

Men Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson stannade hemma från lagets resa till Norge för att jobba med att försöka köpa loss van Persie - enligt Daily Mail.
Läs mer här

Till och med FIFA gick ut med att Santi Cazorla var klar för Arsenal och nu väntar vi bara på att klubbens ska offentliggöra övergången. Imorgon är det senaste - men det har vi ju hört förut.

Arsenal ska vara intresserade av att köpa loss Olympiakos belgiske anfallare Kevin Mirallas om affären med van Persie drar ut på tiden.
Läs mer här

Enligt en rysk tidning ska QPR vara beredda att låna Andrej Arsjavin och betala hans höga lön. Dealen ska även innefatta en köpklausul.

Barcelona ska vara beredda att slanta upp £15 miljoner för att få loss Arsenals mittfältare Alex Song.
Läs mer här

Arsene Wenger ska vara intresserad av Ajax ytterback Gregory van der Wiel - som bara har ett år kvar på kontraktet med Amsterdamklubben.
Läs mer här

TORSDAG 2 AUGUSTI

Vi kan nog snart räkna in Santi Cazorla som en Gooner. Överallt har det under dagen och kvällen skrivits om Malagas mittfältare till Arsenal. Han har flugit till London, fotograferats på flygplatsen, genomgått en läkarundersökning hos Arsenal och även skrivit på ett fyraårskontrakt. Prislappen varierar från 12-19 miljoner pund, men han lös ska vara £70 000 i veckan. Allt från Marca till BBC och Magala har meddelat att det är klart så vi kan nog förvänta oss att han presenteras under morgondagen. Artiklar i ämnet finns här:
BBC
Marca
SKY
Mirror

På väg in verkar även Real Madrids turkiske mittfältare Nuri Sahin vara. Enligt Mirror ska han själv vara sugen på spel i Arsenal, Real vill låna ut honom och The Gunners vill ha honom.
Läs mer här

Arsenal ska ännu inte ha fått något bud - men Barcelona sägs vilja ha Alex Song och om en sådan affär blir verklighet ska Arsenal jaga Celtics talang Victor Wanyama som ersättare.
Läs mer här

Fulhams tränare Martin Jol ska vara mycket intresserad av att försöka att värva Andrej Arsjavin till Craven Cottage.
Läs mer här

Det har givetvis skrivits en del om Robin van Persie också. Först kom rapporter om att en agent sagt att han nått en överenskommelse med Juventus, sedan kom rapporter om att italienarna tröttnat och har satt en deadline för en eventuell transfer till 7 augusti och sedan skulle van Persie med till Tyskland för att delta i Arsenals träningsläger.
Läs mer här

Benik Afobe ska i alla fall vara på väg att lånas ut till Bolton nästa säsong.
Läs mer här

ONSDAG 1 AUGUSTI

Igår meddelades det att Juventus avsatt 70 miljoner pund för att köpa loss Robin van Persie. Pengarna skulle täcka transfersumma, lön och andra bonusar för holländarens kontrakt.
Läs mer här

Idag kommer rapporter om att Juventus tröttnat och insett att de inte kommer att kunna matcha det som Arsenal och van Persie vill ha (Juventus sägs vara beredda att ge The Gunners £20 miljoner och anfallaren en lön på £190 000 i veckan efter skatt).
Läs mer här

Barcelona ska förbereda ett bud på £11,6 miljoner för Arsenals mittfältskrigare Alex Song. Tanken är att han ska ersätta Seydou Keita.
Läs mer här

Balckburn Rovers vill låna Arsenals Ju Young Park och tränaren Steve Kean ser sydkoreanen som ersättare för den skadade Leon Best.
Läs mer här

Arsenal, tillsammans med Liverpool och Newcastle, ska vara intresserade av att värva PSG:s kapten Mamadou Sakho som den franske storklubben vill göra sig av med.
Läs mer här

Övergången för Santi Cazorla skulle bli klar vilken dag som helst, enligt väldigt många, men nu verkar det ha blivit problem. Malaga ville först sälja för att få in pengar, men nu när en ny oljemiljardär är på väg att köpa den spanska klubben kan man ha ändrat sig.
Läs mer här

MÅNDAG 30JULI

Vi börjar med att Arsenal är suget på att värva Southamptons 17-åringe försvarsspelare Luke Shaw. Han kan bli den tredje talangen att lämna sydkusten för London.
Läs mer här

Boltontränaren Owen Coyle vill gärna låna Arsenals anfallare Benik Afobe nästa säsong.
Läs mer här

Manchester Citys tränare Roberto Mancini säger nu att han tror att det kommer att bli svårt att värva Robin van Persie i sommar.
Läs mer här

City gör i alla fall allt för att bli av med Emmanuel Adebayor och kan tänka sig att släppa honom gratis för att slippa lönechecken på £170 000 i veckan så att man kan värva RvP. Mirror säger dessutom att holländaren aldrig kommer att spela i samma klubb som Adebayor efter att han stapat honom i huvudet under en match 2009.
Läs mer här

Queens Park Rangers kommer att lägga bud på Arsenals Andrej Arsjavin i sommar.
Läs mer här

Arsenal ska vara nära att låna Nuri Sahin från Real Madrid enligt Turkishfootball.com.
Läs mer här

Malaga har stora ekonomiska problem och nu försöker ägaren, Shejk Abdullah Al Thani, sälja klubben till den albanske miljardären Rezart Taci. Men försäljningen kommer enligt SKY inte att påverka Santi Cazorlas framtid i klubben. Spanjoren vill till London och en övergång är nära.
Läs mer här

Arsene Wenger jar nu bekräftat att Park, Squillaci och Bendtner är på väg att lämna Arsenal.
Läs mer här

TORSDAG 26 JULI - SÖNDAG 29 JULI

Vi öppnar med Vitrysslands Maradona, den gamle Arsenalspelaren Alexander Hleb, som numera är åter i hemlandet. De tekniske mittfältaren har skrivit på för Bate Borisov.
Läs mer här

Om Robin van Persie ska gå till Manchester United ska han ha samma lön som Wayne Rooney - annars blir det ingen övergång för holländaren som tackat nej till ett nytt treårskontrakt med Arsenal värt £130 000 i veckan och en sign-on-bonus på £5 miljoner.
Läs mer här

Manchester City kommer inte, om de lyckas värva RvP, att göra honom till klubbens bäst betalde spelare enligt Brian Marwood.
Läs mer här

Men Arsenal sägs vara sugna på att nobba alla bud för att markera mot övriga klubbar att man inte vill sälja sina bästa spelare och därför ha kvar van Persie.
Läs mer här

Southampton sägs vara sugna på att försöka att värva tillbaka Theo Walcott för £15 miljoner. Engelsmannen har ännu inte kommit överens med Arsenal om ett nytt kontrakt.
Läs mer här

Enligt Mail online kommer Arsenal att göra klart med Malagas Santi Cazorla på tisdag för runt £15 miljoner.
Läs mer här

Det verkar som att Andrej Arsjavin vill stanna i London och nu ska Fulham förbereda ett bud på ryssen som varit utlånad till Zenit under våren.
Läs mer här

Både Arsenal och Manchester United ska tillsammans med Stoke och QPR vara intresserade av Celtics mittfältare Victor Wanyama.
Läs mer här

Brassen Ganso ska vara på väg att nobba Arsenals intresse och istället skriva på ett nytt kontrakt med sin nuvarande klubb Santos.
Läs mer här

Det har varit mycket snack om Nuri Sahin och att Arsenal ska vara på väg att låna in Real Madridmittfältaren (något som Wenger förnekat under turnén i Asien).
Läs mer här

Celta Vigo ska vara den senaste i raden av klubbar som visat intresse för Nicklas Bendtner.
Läs mer här

Både Arsenal och Lyon sägs jaga PSG:s försvarare Mamadou Shako.
Läs mer här

ONSDAG 25 JULI

Tottenham ska nu anklaga Arsenal för att ha lagt falska bud på den franske landslagskeepern Hugo Lloris - allt för att trissa upp priset.
Läs mer här

Thierry Henry har sagt att han gärna återvänder till Arsenal för en andra låneperiod, men säger samtidigt att han inte snackat med varken klubben eller Wenger om detta. Arsenallegendaren vill också gärna bli tränare för The Gunners i framtiden.
Läs mer här

Arsenal sägs vara mycket nära att göra klart med Malagas spanske landslagsmittfältare Santi Cazorla för omkring £15 miljoner.
Läs mer här

Arsene Wenger pratade en del om transfers på gårdagens presskonferens och både han och Arteta medgav att det tyckte att Cazorla var en mycket bra spelare och att Arsenal inte är färdigvärvade än. En eller två spelare ska handlas.
Läs mer här

TISDAG 24 JULI

Det sägs att Arsenal är överens med Malagas offensive mittfältare Santi Cazorla. Spanjoren har meddelat sin klubb att han vill lämna för spel i London. Arsene Wenger hoppas att 20 miljoner Euro ska räcka för att Malaga ska säga ja till en affär.
Läs mer här

Roberto Mancini börjar bli orolig att Manchester City har förlorat racet att signa Robin van Persie. Måste kännas jobbigt när man har en forwardsbesättning bestående av Tevez, Balotelli, Agüero, Dzeko, Adebayor, Guidetti och Santa Cruz...
Läs mer här

Theo Walcotts agent förhandlar fortfarande med Arsenal om ett nytt kontrakt. Anfallarens nuvarande går ut nästa sommar. Han säger också att inga andra klubbar visat intresse.
Läs mer här

Juventus sägs leda racet att signa RvP. Italienarna ska erbjuda honom 190 000 pund i veckan efter skatt och Arsenal runt £20 miljoner.
Läs mer här

AC Milan ska ha inlett förhandlingar med Arsenal om att köpa loss danske Nicklas Bendtner.
Läs mer här

SÖNDAG, MÅNDAG 22-23 JULI

Malaga ska inte ha några planer på att sälja Santi Cazorla trots intresse från bland annat Arsenal.
Läs mer här

Enligt Telegraph kommer Arsenal och Arsene Wenger att lyssna på bud för Robin van Persie.
Läs mer här

Enligt turkiska Besiktas tränare Aybaba så är klubben inte intresserade av Arsenalanfallaren Marouane Chamakh.
Läs mer här

Arsene Wenger säger nu att Arsenal inte har några planer på att köpa loss Rennes Yann M'Vila såvida inte klubben för fler skador på centrala mittfältare.
Läs mer här

Enligt Robin van Persies agent Kees Vos vill man få fram en deal som är värd £10 miljoner pund per år för den klubb som holländaren väljer.
Läs mer här

Enligt samma artikel så snackas det om att Lukas Podolski kommer att få nummer 10 nästa säsong vilket spär på ryktena om att van Persie kommer att lämna.

Arsene Wenger vill att situationen med Robin van Persie är löst till den 18 augusti.
Läs mer här

Både AC Milan och Galatasaray ska vara intresserade av Arsenalanfallaren Nicklas Bendtner.
Läs mer här

Ajax kommer inte att försöka att låna Ryo Miyachi.
Läs mer här

Arsene Wenger säger att Arsenal kommer att försöka att värva en eller två spelare till beroende på vilka som lämnar laget.
Läs mer här

Här kan du läsa de tidigare dagarnas nyheter


JOCKE LANDER

jocke.lander@arsenal.se
FOTO: Bildbyrån