Medlemmar: 8107 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Snart på topp igen, tror Wenger.

Wenger: "Wilsheres form kommer"

sön 22 sep 2013 kl 14:31

Tränaren Arsene Wenger är övertygad om att Jack Wilshere snart är tillbaks i toppform. "Han är bara på 80-90% av sin fysiska kapacitet för tillfället, enligt Wenger".

Jack Wilshere har inte varit i form under säsongsinledningen och fått utstå en del kritik, inte minst efter sin insats för det engelska landslaget mot Ukraina i Kiev. Men han har sin tränares fulla förtroende som menar att det tar tid att komma tillbaks till fysisk toppnivå efter längre skadeuppehåll.
- För Jack är det mer ett problem med den fysiska biten än någonting annat, men den fysiska biten är lättare att träna upp än någonting annat. Han är nu på cirka 80-90 procent av sin fysiska kapacitet, säger fransmannen. Av resten har han inte mycket att ta igen, han förstår spelet och kan spela överallt på mittfältet. Han är en komplett spelare.

Han gör också jämförelsen med en annan ung spelare som lidit av längre skadeuppehåll, Aaron Ramsey, och menar att det finns betydande skillnader som talar för att Wilshere snart är tillbaks i toppform.
- Det finns likheter, det tar tid att ta sig tillbaka till sin fysiska nivå. Men för Ramsey var det även en tung mental upplevelse. Dessutom var han i en utvecklingsfas när benbrottet skedde. Jack var före sin utveckling innan skadan, säger Wenger.

Senaste matcherna har Wilshere varit placerad på vänsterkanten, inte sin vanliga position centralt. Det är något som Wenger tror kan hjälpa honom komma i form.
- Jag tror att han kommer tjäna på positionsbytet eftersom han fysiskt kommer bli starkare. Arbetet på kanterna är det tuffaste i den moderna fotbollen och han gör det väldigt bra. Jag är nöjd med hans insatser.