Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Luis Suarez blev kvar i Liverpool trots Arsenals försök att värva honom i somras.

Arteta: ”Synd vi inte fick Suarez"

fre 1 nov 2013 kl 15:21

Arsenals jakt på en forward i somras misslyckades trots försök att värva flera tunga namn, däribland Liverpools stjärna Luis Suarez. Inför klubbarnas sammandrabbning på lördag säger Mikael Arteta att det var synd att Arsenal inte lyckades plocka in sydamerikanen.

Arsenal skapade stora rubriker i somras när man gick efter toppkonkurrentens stora stjärna, Luis Suarez, och la ett kontroversiellt bud på 40 000 001 pund eftersom man trodde att det skulle utlösa en utköpsklausul i Suarez kontrakt. Så var dock inte fallet och Liverpool vägrade sälja sin bäste målskytt från fjolårssäsongen.

Den uruguayanske anfallaren har just kommit tillbaks efter en tio matchers lång avstängning sedan han bitit Chelseas Branislav Ivanovic. Han har inlett starkt med bland annat ett hattrick senast mot WBA. Trots många kontroverser kring stjärnan menar Mikel Arteta Suarez är en bra kille.
- Folk känner inte till den riktiga Suarez. Han är en riktigt bra kille. Han bodde granne med mig tidigare och varje gång jag träffade honom var han alltid riktigt trevlig. Det är synd att Arsenal inte kunde få Suarez.

Arsenal, som leder ligan, är två poäng före Liverpool som just nu innehar tredjeplatsen. Merseysidelagets offensiv har varit starkt bidragande till deras starka inledning och Arteta är väl medveten om vad anfallsparet Suarez och Sturridge är kapabla till.
- De två är de mest formstarka anfallarna i ligan och kommer utgöra ett hot mot oss. Men vi har kvalitén i laget att hantera dem.

Den spanske mittfältaren passar även på att kommentera den fina starten i ligan och försvarar Arsenals offensiva spelfilosofi.
- Folk säger att laget öppnar upp sig för mycket och att vi inte kan vinna titlar genom att spela som vi gör. Men allt det är en del av vårt spel och vi vill ta risker i vårt spel. Vi har gjort flest mål i ligan genom vårt spel och tränaren vill att vi ska spela en underhållande fotboll. Det är klubbens filosofi och jag tvivlar på att bossen vill ändra på den.

Han betonar dock också risken med att spela offensiv fotboll och påpekar att det finns utrymme för förbättring när det kommer till avvägningen av riskerna.
- Om man leder med 1-0 på bortaplan gäller det ibland att tänka på sitt positionsspel och värdera om det verkligen är värt risken att gå framåt. Det är något vi kan förbättra och kan vi undvika enkla misstag kommer vi bli bättre som lag.