Medlemmar: 8107 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack berättar om skadeproblemen.

Wilshere: "Jag är fortfarande ung"

lör 16 nov 2013 kl 08:46

Jack Wilshere tror att folk ofta glömmer bort att han bara är 21 år gammal när de granskar hans prestationer för klubb och landslag.

Den landslagsmeriterade mittfältaren slog igenom i Arsenals A-lag för fem år sedan och har etablerat sig som en av de bästa mittfältarna i Premier League. Wilshere har också befunnit sig under skenet av mediernas uppmärksamhet och säger att det bara är en del av den moderna fotbollen.
- Ja, jag tror absolut att folk glömmer bort min ålder, säger han till Arsenal.com. Inte bara för att jag har varit med ett tag nu utan för att folk hör att jag har två barn också.

Hur ofta hör man om 21-åringar med två barn?
- Jag slog igenom när jag var 16 år och har varit med nu i fem år. Det är ganska länge i fotbollsvärlden. Debuten kom som 16-åring och jag hade siktet inställt på att komma med i landslaget och när jag var 18 fick jag chansen. Nu är mitt mål att hålla min plats i Arsenal och få spela vecka ut och vecka in.

Wilshere berättar också om sina skadeproblem genom åren:
- Jag hade ett väldigt frustrerande år med skador titt som tätt. Det är tufft, du bara vill komma tillbaka så fort som möjligt. Folk tror att är man skadad så är man skadad och gör ingenting men sanningen är att man jobbar hårdare än någonsin. Det är tufft som sagt och förra säsongen kom jag tillbaka in i laget, höll mig frisk och spelade 30-talet matcher, och i år har jag hållit mig frisk än så länge och siktar in mig på att hålla mig skadefri.
- Jag spelar mot 31-32-åringar varje vecka så jag antar att man granskas extra noga. Folk kommer alltid kritisera och döma dig för dina prestationer. De har betalt för det så det gäller att man koncentrerar sig på sitt eget jobb.