Medlemmar: 7675 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Josh Kroenke tar plats i Arsenals styrelse.

Stan Kroenkes son tar plats i Arsenals styrelse

lör 7 dec 2013 kl 14:30

I veckan meddelade klubben att sonen till Arsenals amerikanska ägare Stan Kroenke, Josh, tar en av platserna i styrelsen.

”Det är med glädje vi välkomnar Josh Kroenke till Arsenals styrelse.”, säger ordförande Sir Chips Keswick. ”Han har en stor erfarenhet inom att driva organisationer inom idrott och tillför mycket kunnande som kommer hjälpa klubbens framtida utveckling.”

Josh Kroenke är 33 år gammal och tog examen i finacial manegment (ekonomisk förvaltning) vid University of Missouri. Han har erfarenhet från sju år inom basketlaget Denver Nuggets, varav tre år som president för klubben. Han är även president i NHL-klubben Colorado Avalanche samt styrelsemedlem i MLS-klubbens Colorado Rapids.

”Det är en ära att gå med i styrelsen för Arsenal. Detta bekräftar vår familjs långsiktiga engagemang i klubben.”, säger Josh själv till Arsenal.com
"Arsenal är i en stark position på och utanför planen. Vi njuter av en tillväxtperiod för klubben och för hela Premier League. Vi ser fram emot en spännande framtid som inkluderar att vinna troféer, öka vårt redan imponerande stöd runt om i världen och att utvidga våra kommersiella möjligheter. Jag  har stora erfarenheter inom hur man driver idrottsklubbar, marknadsföring och förhandlingar kring sändningsrättigheter så jag kommer att vara en tillgång till en redan imponerande styrelse."