Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger försvarar sig efter lögnanklagelserna.

Wenger: "Jag ljög inte om Welbeck"

tor 10 sep 2015 kl 18:56

Han skulle vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Det sa Arsene Wenger. Sedan blev det känt att Danny Welbeck tvingas operera sitt skadade knä - och blir borta till nyår.

Arsene Wenger har fått hård kritik för att han inte värvade någon forward under sommaren.
Ännu mer besvikna blev Arsenalfansen när det framkom hur det är med Danny Welbeck.
För inför mötet med Newcastle sade Arsene Wenger att den engelske landslagsmannen kunde vara tillbaka i spel efter landslagsuppehållet.

Sedan stängde transferfönstret och två dagar senare lade Arsenal.com ut nyheten att Welbeck var tvungen att operera sitt knä.
Och kunde bli borta länge.
Idag berättade Wenger att han inte räknar med Welbeck förrän efter nyår.

Och fransmannen fick också frågor på presskonferensen om varför han inte berättade innan Newcastlematchen att Welbeck inte alls var på väg tillbaka.
- Först är jag förvånad att folk anklagar mig för att ljuga när jag hade presskonferensen på fredag morgon. Jag visste inte om Welbecks bakslag då. Jag ljög inte, jag gav er den informationen jag hade.
- Jag hörde först sent fredag kväll om hans tillstånd inte hade utvecklats åt rätt håll och att han behövde träffa en specialist och undersökas mer. Bortsett från det så hittade vi ingen att värva.

Om att han inte värvade fler spelare säger han:
- Jag har inget mer att säga om det. Jag har köpt mer än 300 spelare och varje gång är det ett beslut att ta. Du köper en spelare för att han förstärker laget eller inte. Och möjligheterna vi hade var inte övertygande alls. Du måste hitta de effektiva lösningarna, självklart är jag säker att vi har tillräckligt bra spelare och tillräckligt bra back-up. Och de enda bra nyheterna nu är att transferfönstret är stängt så att vi kan snacka lite fotboll igen, säger Wenger.