Medlemmar: 7783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här åker Jake Livermore ut - lite tufft tyckte Mike Phelan.

Phelan: "Utvisningen var lite tuff"

lör 17 sep 2016 kl 19:48

Hulltränaren Mike Phelan tyckte Arsenal skulle ha straff - men var inte helt överens med domare Roger East att det var ett rött kort på Jake Livermore. - Jag tycker det är lite tufft, säger han.

Hulls Jake Livermore visade ut av domare Roger East i den 40:e minuten när han blockerade Francis Coquelins skott med armen.
Arsenal fick dessutom straff - som Alexis brände.
Hulltränaren Mike Phelan kommenterade situationen så här efter The Gunners 4-1-seger:
- Jag tycker att det är straff, det är inte så mycket att snacka om. Men jag är inte säker på om det är handboll eller boll på hand. Han vrider mer upp kroppen och armen är där. Problemet är om det är rött kort eller inte. Jag är säker på att många kommer att diskutera det i helgen. Men jag tycker att det lite tufft med rött kort.

Hull hade en liknande situation när Dieumerci Mbokani fälldes av Petr Cech. Hull fick straff - men tjecken klarade sig med gult kort.
- Vi vet att det är straff om det är en foul i straffområdet. Men vi kan inte klaga så mycket utan måste titta framåt.

Om matchen sade Phelan:
- Det var tufft och vi är lite besvikna. Men vi möter ett topplag och vet att det blir svårt. Och när vi blir av med en spelare mot ett fotbollsspelade lag som Arsenal faller vi i deras händer lite grann. Men jag är nöjd med vad vi gjorde fram tills dess. Vi var mer än kapabla att sätta oss själva in i matchen och skapa vissa problem för Arsenal. Okej, de hade stort bollinnehav och ännu mer efter utvisningen, men vi jobbade på. Det var svårt när de gjorde 2-0, men vi kom tillbaka och det var en bra känsla när vi gjorde 1-2. Det ger en lite tro och man får se vad mer man kan göra. Nu varade det inte länge nog.