Medlemmar: 8105 st.

Bernd Leno fick göra debut i ligan - och håller nollan.

Arsenal fortsätter vinna - men utan att glänsa

lör 29 sep 2018 kl 18:08

Sjunde raka segern - men det är inget blixtrande spel Emerys Arsenal bjuder på. Watford fick se sig slagna och passerade i tabellen när Arsenal vann med 2-0 - och Leno fick göra debut i ligan.

Matchhändelser

Första halvlek:
4) Djupledsboll från Watford som håller på att friställa Deeney, men Cech är snabbt ute från sin linje och hinner upp bollen.
5) Fint anfall, Lacazette får bollen i straffområdet, går förbi försvararen och står upp i tacklingen. Hade han lagt sig hade han fått straff. Noll fingertoppskänsla från domare Taylor.
11) Bellerin missar helt en tackling som leder till ett inlägg, Deeney nickar bakåt till Hughes som skjuter strax utanför. Alldeles för nära.
15) Lacazette snor åt sig bollen efter en dålig hemåtpass av Watford. Han kommer fri mot målvakten och chippar, dock utanför. Sådant där måste han göra mål på.
17) Watford anfaller, återigen genom Deeney, som slår in bollen till ett fint skottläge - som tur är blir Holding nedknuffad före skottet och frispark till Arsenal är dömt.
21) Torreira slår en fin boll till Monreal som nickar in in i straffområdet mot Lacazette, men Ben Foster är först på bollen.
23) Fast situation av Watford, Xhala vinner första duellen men andrabollen landar hos Watfordspelare som går på skott. Skottet styrs undan till hörna som inte utfaller i något.
31) Varning! Troy Deene är sent på bollen och kapar Monreal, gult kort till Watford-spelaren.
35) Mustafi går in bryskt på en höjdboll och drar på sig en frispark i ett farligt läge. Cech når högst på bollen, tappar den och återtar den på backen. Väldigt nära 0-1. Fint agerande av vår nummer 1.
39) Bellerin med ett inlägg som rensas undan av Watfordförsvaret, dock endast till Xhaka, som ur ett halvkonstigt läge drar på skott. Foster klarar och hörna - som inte resulterar i något nämnvärt.
45) Varning! Onödigt gult kort av Torreira som går in hårt och sent mot Troy Deeney på mittplan.
46) Cech ska ta en inspark och får rejält ont i låret. Ser ut som en sträckning och han signalerar direkt för byte. Kan gå av planen, men det blir nog ett par veckor för Leno nu.
45+2) Byte! Cech ut och Bernd Leno in - Premier League-debut för tysken.

50) Xhaka med en fin hörna, Holding når högst men lyckas inte få bollen under ribban.
52) Watford får frispark som slås in i mitten till Troy Deeney som vinklar ner mot stolpen - Leno gör en fantastisk räddning och håller kvar oss på 0-0.
54) Torreira vinner boll på mittplan och startar en kontring. Bollen ut till Aubameyang som får bollen lite bakom sig, men får in bollen till Lacazette som inte får ordning på nicken.
57) Leno går upp på en hög boll och försöker boxa, missar dock bollen och det är nära att Watford kan få ett öppet mål. Mustafi får tillslut bort bollen.
62) Varning! Mustafi blir vildsint när han inte får en hörna med sig, gult kort svarar Taylor med då.
60) Byte! Emery gör sitt andra byte för matchen. Iwobi ersätter Ramsey.
67) Xhaka slår en fin boll över backlinjen som Monreal rusar på - men spanjoren hinner inte riktigt fram, men ett bra försök.
68) På kontringen hamnar Deeney i friläge, men Leno är snabbt ute och lyckas stoppa innan ett skott kommer. Bra ingripande av tysken.
70) Iwobi rusar ner längs vänsterkanten, försöker slå in bollen centralt mot Aubameyang, men Watford-försvaret når först.
72) Byte Watford! Success ersätter Gray.
72) Watford anfaller efter att Xhaka tappat bollen efter en taskig pass av Bellerin. Deeney kommer till skottförsök tillslut, men Holding är ute och blockar fint.
74) Mustafi drar återigen på sig en frispark strax utanför straffområdet - Leno får nävarna på inlägget efter lite om och men.
75) Watford är nära igen. Success löper ifrån Holding och kommer fri mot Leno som står upp och gör sig stor, avslutet är precis utanför keeperns högra stolpe.
76) Byte Arsenal! Aubameyang ut och Welbeck in. Inte Aubas bästa match.
78) Varning! Doucoure gör ner Torreira bryskt på mitten, klagar när frisparken tilldelas - och då får man gult kort. Taylor gillar verkligen inte klagomål.
81) MÅL!!! Iwobi tar sig ner längs högerkanten och slår ett inlägg. Lacazette är i duell med Cathcart och bollen styrs in i mål. Det ser ut som att det är ett självmål - men ett mål är ett mål.
83) MÅL!!! Iwobi till Lacazette till Özil och det är 2-0. Riktigt skönt - fint spelat och fint mål.
84) Byte Watford! Kiko Fermenia in och Marc Navarro ut.
90+2) Arsenal håller boll, länge. Och efter cirka 30 pass kommer djupledsbollen mot Welbeck, men Watfordförsvaret bryter.

Tre tankar om matchen

Time for Leno
Sista minuten i första halvlek ska Cech slå en inspark, och direkt vänder han sig mot bänken och signalerar för byte. Det ser ut som en sträckning i baksidan - en skada som brukar ta cirka 4-6 veckor att repa sig från. Bernd Leno får alltså göra Premier League-premiär. Det här blev också tyskens första riktiga prövning, matcherna mot Brentford och Poltava har inte direkt varit några stressiga matcher för Leno. Bortsett från ett par mindre misstag gör han en bra match, en strålande räddning och en fin utrustning när Deeney tar sig igenom. Men frågan är nu om detta är när Leno tar över? Niva var inne på det lite i studion, och om Cech blir borta i över en månad så kan vi nog se ett skifte här i vem som får starta i ligan. Det känns lite som att det är Lenos tid nu.

Topp fyra är nära
United verkar helt ha tappat det och fick återigen stryk denna matchhelg. Arsenal och Sp*rs vann, vilket gör att båda fortsätter ligga på samma poäng, och en delad fjärdeplats. Senare i dag möter Chelsea Liverpool - och nu kommer läget att hänga med i topp fyra. Kampen om Champions League-platserna man får via ligan kommer vara väldigt tuffa i år. Det ser ut att stå mellan Arsenal, Tottenham och Chelsea. Ett av dessa lag blir utanför, och det gäller nu att vi fortsätter vinna och sätter press på de andra lagen.

Tråkig första - mer fartfylld andra, är det nya spelidén?
Första halvlekarna har inte direkt varit våra bästa denna säsong. Och det känns lite som att vi gått ut med en plan att kontrollera första halvlek och läsa av motståndet - för att senare i andra gå ut med lite mer fart. Det ser ju ut att fungera, sju raka vinster och en hel del gjorda mål. Men första halvlek har oftast varit riktigt dyster att kolla på. I andra blir det mer chanser åt bägge håll, och när Emery tar in Iwobi idag så får vi in lite mer fart i anfallet och lyckas även få dit två mål. Och en derbyseger är ju alltid skön - oavsett om första halvlek är tråkig.

Spelarbetyg

Petr Cech 6
Gör en bra match och såg stabil ut, sträckte sig i sista minuten av första halvlek tyvärr.

Hector Bellerin 5
Han ser inte ut som den Bellerin vi vant oss vid för ett år sedan. Defensivt fortfarande lite off, och blandar och ger offensivt.

Shkodran Mustafi 4
Fortsätter att vara klumpig och dra på sig frisparkar, ser minst säker ut av våra backar.

Rob Holding 6
Gör en riktigt bra match och bidrar med ett par riktigt viktiga brytningar. Kanske Holding och Sokratis sen?

Nacho Monreal 5
Kämpar på sin vänsterkant och tar sig upp till en del offensivt farligt, Monreal gör en godkänd insats.

Granit Xhaka 5
Det ser ut som att det är Xhaka och Torreira som blir förstavalet på mitten. Ett par matcher till och det kan nog bli riktigt bra där.

Lucas Torreira 5
Gör ett par riktigt bra brytningar, men tappar huvudet ibland. Se mer under Xhaka.

Pierre-Emerick Aubameyang 4
Får inte riktigt till det från kantpositionen - och frågan är om vi inte går miste om ett par mål med han där ute...

Aaron Ramsey 4
Rubrikernas man. Gör inte en vidare bra insats idag, får inte riktigt till det.

Mesut Özil 5
Ser inte riktigt ut som den spelfördelaren som vi behöver, men gör mål och krigar på. Behövde nog detta mål.

Alexandre Lacazette 6
Är med i det mesta av det vi har offensivt. 1-0 kunde lika gärna varit hans fot, assist till 2-0. Laca fortsätter leverera poäng.

Alex Iwobi 6
Kommer in och blåser nytt liv i anfallet, två hockey-assist och löpte en del. Bra insats av Iwobi.

Bernd Leno 6
Bortsett från några små-missar så är han med och räddar oss flertalet gånger.

Danny Welbeck 5
Kommer in sent och hinner inte med så mycket, men är med i uppbyggnaden till ett av målen.