Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Artetas första trepoängare är inkasserad.

Arteta: "Vi gjorde det vi hade sagt"

ons 1 jan 2020 kl 23:45

Mikel Artetas första hemmaseger är ett faktum efter 2-0 mot Manchester United. Arsenaltränaren var nöjd med spelarnas inställning och att laget följde matchplanen väl.

Mikel Arteta säger efter 2-0-segern mot Manchester United att matchplanen höll väl - åtminstone inledningsvis.
- Jag är mest nöjd med att vi verkligen genomförde det vi hade sagt innan matchen att vi skulle göra. Det var mer så i första halvlek än i andra, men spelarna visade bra inställning och energi. Vi visade mer vilja och mod att spela fotboll. Det finns mycket positivt att ta med från matchen och det är självklart en mycket viktig seger för oss, säger Arsenaltränaren till Viasat.

Spanjoren upplever att spelarna lyssnar på honom och menar att hans upplägg går ut på att få spelarna att känna sig bekväma med hans filosofi.
- Många saker har förändrats under de senaste tio dagarna sedan jag fick jobbet. Det är mycket som behöver förändras och jag tycker att spelarna försöker följa mig. Jag försöker hitta rätt organisation och struktur så att spelarna känner sig bekväma att spela så som jag vill att vi ska spela. Vi tar det steg för steg.

Försvarsspelet är något som har blivit bättre i Arsenal under Arteta. Enligt honom själv är det spelarnas inställning som är avgörande.
- Attityd och vilja är mycket viktigt när man försvarar och om man visar rätt inställning kan alla göra det. Det är lättare att försvara än att anfalla och spelarna gör sitt bästa för att lyckas med det.