Medlemmar: 7775 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ge mig deg så vi kan handla bra spelare, det är Artetas passning till Arsenals ägare.

Artetas tydliga budskap till Kroenke

tor 16 jul 2020 kl 02:05

Glappet till toppen är stort. Nu kräver Mikel Arteta ekonomisk stöttning för att kunna göra Arsenal framgångsrikt igen.

Mikel Arteta kunde kosta på sig att vara glad. Arsenal försvarade sig väl och vann mot ligavinnaren Liverpool med 2-0. Men efter matchen blev spanjoren tydlig i Sky-intervjun.
Det krävs satsning för att klubben ska kunna nå toppen igen.
Arteta vet inte om han får det.
- Jag vet inte, säger han på frågan om det finns pengar att spendera på nya spelare i sommar.

På följdfrågan, om bristen på pengar är oroande, säger han:
- Det är ett stort bekymmer. Vi måste se hur de bygger de här trupperna. Det finns ingen magi. Man behöver förstärka truppen med kvalitet, kvalitetsspelare och du behöver en större trupp för att vara med och tävla. Det är en utmaning.

Arteta är väl medveten om vilket jobb han har framför sig för att ta klubben till toppen igen.
- Väldigt stort. Du kan bara titta på skillnaden mellan lagen idag. Gapet är enormt. Ett gap som vi inte kan förbättra på två månader. Men det finns inget gap när det kommer till ansvar, energi, engagemang och fight. Så var det inte innan. Det har vi åtminstone nu. Mitt budskap till spelarna är att vi kan skapa något.

Efter den tunga derbyförlusten mot Tottenham var segern mot Liverpool ytterst välkommen inför helgens FA-cupsemifinal mot Manchester City.
- När det kommer till energi och glädje i omklädningsrummet så är det här bra medicin.
- Att kunna slå det här laget, vet du hur många bra saker du måste ha. Det kommer lägen i matchen när du måste ta dina chanser och det gjorde vi. Sen måste du försvara dig i många moment som vi gjorde ikväll och ha lite tur. Vi hade allt det.

Men trots segern säger Arteta att det fanns frågetecken under matchens gång. Speciellt hur laget skulle reagera när Liverpool gjorde ledningsmålet.
- Jag var orolig hur vi skulle reagera när vi hamnade i underläge mot ett sådant lag med deras presspel och hur de slår ut en. Men vi lyckades ta tillvara på ett läget, sen var tron tillbaka. Tidigare har jag trott att de skulle åka ner, men idag reagerade vi och kom tillbaka och vi visste hur viktig den här matchen var för oss. Här är belöningen.