Medlemmar: 7776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är verkligen i behov av en seger.

Arteta: "Vi måste vinna"

lör 26 dec 2020 kl 14:13

En seger på tio ligamatcher. Arsenals formsvacka är djup. Idag väntar Chelsea. - Vi måste vinna, säger Mikel Arteta.

Läget är prekärt för Mikel Arteta och Arsenal. Hans lag har vunnit en av de tio senaste matcherna i ligan och den totala poängskörden sedan början av oktober är fem poäng.
Det är en formkurva för ett lag som riskerar nedflyttning.
- För tillfället är det så, säger Arteta till Sky.
- Vi måste vinna, vi har inte vunnit tillräckligt i de senaste tio matcherna. Det är vår verklighet nu. Det är en utmaning som vi står inför. När du möter den typen av utmaning finns det två typer av människor. Fighters och offer. För tillfället behöver vi bara fighters.

Arsenal möter Chelsea hemma idag i en klassisk boxing day-match. Lika mycket som laget behöver en seger för tabelläget så behöver Arteta en trepoängare för sin egen skull.
Fler förluster kommer bara spä på snacket om hans vara eller icke vara i klubben.
Han säger själv att han lider när situationen är som den är:
- Jag lider för jag älskar den här fotbollsklubben. Jag bryr mig så mycket om det som vi vill göra. När jag inte gör saker med perfektion känner jag att jag har svikit folk. Jag lever med den känslan och det är väldigt tufft. Men jag måste ha med i beräkningarna vad jag trodde för ett år sedan att det här jobbet skulle vara och vad jag ville göra. Det perspektivet är inte långt ifrån var vi är.