Medlemmar: 8136 st.

Chambers startar mot Hammers.

Arsenal räddade kryss efter tremålsunderläge

sön 21 mar 2021 kl 15:55

Mardrömsinsats i första halvlek. Bländande i andra. Arsenal var minst sagt ojämna idag, men vände 3-0 underläge till 3-3 - och var närmst segern.

Mikel Arteta gör ett par ändringar mot i veckan mot Olympiakos. Bukayo Saka har skakat av sig sin skada och startar och dessutom får Calum Chambers och Pablo Mari chansen från start.

Så här startar Arsenal:
Leno, Chambers, David Luiz, Pablo Mari, Tierney, Xhaka, Partey, Saka, Ödegaard, Aubameyang, Lacazette.
Bänken: Ryan, Cedric, Holding, Gabriel, Elneny, Ceballos, Smith Rowe, Pepe, Martinelli.

West Ham United: Fabianski, Coufal, Dawson, Diop, Cresswell, Soucek, Rice, Bowen, Lingard, Benrahma, Antonio

Första halvlek:

0: Londonderby igen. Gick ju rätt bra sist, så vi fortsätter väl så va? Snart kick off. Framåt Arsenal!
0: Många som reagerar på att Bellerin är utanför truppen. Spanjoren är inte skadad, utan petad, eller vilad.
1: Nu är vi igång på London Stadium.
2: West Ham med en hörna tidigt i matchen efter ett inlägg styrts ut av en försvarare.
2: Fin hörna in i boxen, men Xhaka är där och nickar undan.
4: Matchens första möjlighet. West Ham med en boll in i mitten som skarvas undan, men bollen landar hos Coufal som skjuter. Men en bit över. Arsenal har knappt haft bollen första fem.
9: West Ham fortsätter att gasa på. Efter fint väggspel kom ett inspel på Soucek, men tjecken fick inget ordentligt huvud på bollen.
15: Mål. West Ham 1-0. Jesse Lingaard sätter den fint i krysset efter att Antonio spelat snett inåt bakåt.
17: Mål. West Ham 2-0. Snabb frispark som ingen är med på. Bowens skjuter, tunnel på Leno.
19: Dags att vakna nu Arsenal. Herregud vilken bedrövlig inledning.
23: Arsenal med sitt första avslut på mål. Ödegaard med skottet, men det blockeras och blir en enkel räddning för Fabianski.
29: Arsenal har spelat något bättre senaste minuterna. Mest kring högerkanten med Saka och Ödegaard.
32: Mål. West Ham 3-0. Herregud så utspelade. Tierney tappar boll på egen planhalva och ett inlägg kommer på Antonio som nickar ner och upp i krysset.
38: MÅÅÅL! Snyggt av Arsenal. Chambers hittar in på Laca som plockar ner och dammar upp den i krysset, typ. Snyggt. 3-1.
40: Farligt. Laca sätter Saka i djupet med en fin touch. Saka nästan ensam mot Fabianski, men skottet är inte bra. Nästan rakt på keepern.
42: Och nu berättas det att Lacas mål blir ett självmål på Soucek. Larvigt.
45+2: Tierney med en boll in i boxen som efter lite flipperspel hamnar hos Saka som skjuter. Via försvarare och strax utanför stolpen.

Paus 3-1

Andra halvlek:

46: Vi är igång. Inga byten.
47: OUF!!! Lacazette chippar över Fabianski och Diop räddar på mållinjen. Herregud så nära en drömstart på andra halvlek.
52: Lacazette med ett skott efter fint förarbete av Ödegaard. Fabianski klarar. Norrmannen har inlett andra halvlek mycket fint.
55: Frispark högt upp i plan för Arsenal. Ödegaard slår bollen fint mot Luiz som inte riktigt får rätt träff på bollen.
60: Gult kort Coufal efter en arm i ansiktet på Auba. Frispark i hyggligt läge för Arsenal. Utanför boxen, mot hörnflaggan.
60: Frisparken är bra slagen. Men ingen får träff på den i boxen.
61: MÅÅÅL!!! Chambers slår ett inlägg efter en snabbt slagen frispark. Dawson styr in den i egen bur. 3-2.
66: Herregud så nära för West Ham. Tierney med en dubbelblock som räddar Arsenal.
73: Byte West Ham, Bowen ut och Noble in.
73: Byte Arsenal Smith Rowe in och Xhaka ut.
74: Byte Arsenal Pepe in och Saka ut.
75: Smått kaos i Arsenals straffområde. Chambers lyckas dock rensa i sista sekund.
75: Partey skjuter, 10 meter över.
77: Herregud nu har vi tur. Benrahma spelar in i boxen förbi Leno och Antonio kastar sig fram, och träffar stolpen från typ 2 meter. Herregud.
80: Tio minuter kvar. Det kan gå exakt hur som helst detta.
81: Byte Arsenal. Auba ut och Martinelli in.
82: MÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!!! PEPE in på LACA!!!! MÅÅÅÅL!!!!!!!! 3-3!!!!
82: Det är ett jättefint anfall av Arsenal. Först Partey som hittar till Ödegaard som släpper fint ner till Pepe som hittar Lacas panna.
84: NÄRA!! Tiereny in med en boll till Pepe som tar emot och skjuter, men det är för svagt och Fabianski kan fånga.
86: Det måste vara straff. Ödegaard med en magisk boll in på Pepe, som blir nerdragen i boxen.
87: Såklart ingen straff, det kollas väl knappt ens på.
88: Chambers med en jättefin boll in i boxen som höll på att bli superfarlig. Fabianski fick en hand på den.
88: Gult kort Antonio efter en ful kapning på Luiz.
89: Frispark Arsenal på offensiv planhalva. Den här matchen är långt från slut. Även om det bara är några minuter kvar...
90: Frisparken är bra, men Luiz når inte riktigt dit efter tight West Ham försvar.
90: Cresswell blev varnad också i samband med frisparken.
90+2: Lacazette varnad och frispark i ett rätt bra läge för West Ham.
90+2: Leno dök ut och boxade undan.