Medlemmar: 7718 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ruud van Nistelrooy är tillbaka i norra London ikväll med sitt PSV.

"Tror inte att jag kommer att få ett bra mottagande"

tor 20 okt 2022 kl 15:49

Arsenal mot PSV Eindhoven. Men också: Arsenals fans mot Ruud van Nistelrooy - igen. - Jag tror inte att jag kommer att få ett bra mottagande, säger han.

Mellan 2001 och 2006 spelade Ruud van Nistelrooy för Manchester United. Det var under en period där han var med och fightades med Arsenal om ligatiteln i princip varenda säsong.
Matcherna mellan lagen var högoktaniga.
Och det finns många minnesvärda incidenter som lever kvar.

Två av dom var van NIstelrooy högst delaktig i. Den första var hösten 2003. Arsenal var på Old Trafford och Nistelrooy gick in tufft med knät i ryggen på Patrick Vieira - som blev vansinnig och liggandes måttade en spark mot nederländaren. Den träffade inte då han var för långt ifrån men med domare Steve Bennett precis bakom gjorde Nistelrooy en "undanflyktsrörelse".
Situationen mynnade ut i bråk.
Nistelrooy blev varnad. Så även Vieira - som fick sitt andra gula och visades ut.
På stopptid fick hemmalaget straff. Ställningen var 0-0 när Nistelrooy skickade bollen rakt i ribban. Det är då Martin Keown hoppar och jublar i ansiktet efter det att matchen är slut varpå nya oroligheter bröt ut på planen.

Den andra kom ett drygt år senare kom att kallas för Pizzagate. Även det på Old Trafford. Arsenal stod på 49 matcher i följd utan förlust, men tidigt i matchen stod det klart att domare Mike Riley skulle tillåta allt Unitedspelarna gjorde så att sviten tog slut här.
Ruud van Nistelrooys dobbar i knät på Ashley Cole är inget annat än ett solklart rött kort.
Bara för att nämna en sak.
Men inget hände - så klart. Och med 17 minuter kvar bjussade Riley Wayne Rooney på en straff när han slängde sig i en duell och Nistelrooy kunde näta på Jens Lehmann.
Det var för övrigt sjunde matchen i rad som Mike Riley gav Manchester United.
Efter matchen, som slutade 2-0, sulade Cesc Fabregas iväg en bit pizza på Alex Ferguson under ett nytt bråk vid omklädningsrummen.

Med det här, och mycket annat, på "meritlistan" kommer ikväll Ruud van Nistelrooy till norra London med sitt PSV Eindhoven.
På gårdagens presskonferens pratade han rätt ledigt om det som hänt och vad han förväntar sig.
- Tack vare den där straffen så såg jag till att de förblev "invincibles" så jag förväntar mig ett varmt välkomnande imorgon, säger han och skrattar.
- Jag var så besviken efter den där straffen att jag knappt inte märkte det som hände efter. Det var väldigt spänt då mellan lagen, men när man kollar på det nu, nästan 20 år senare är det fantastiskt. Vilka minnen och när man träffar andra spelare från då så skämtar man om det. Det var en fantastisk tid av Premier League.

Du gjorde 150 mål för Manchester United men det folks snackar om mest är den där straffmissen mot Arsenal. Hur är det?
- Ja, men det är också en del av det. Det var ju en så stor händelse som alla kommer ihåg. Men jag hade fem fantastiska år i England, så klart är de där två matcher väldigt kända i det här landet.

Tror du att du kommer att få ett trevligt mottagande nu?
- Jag tror inte det, säger Nistelrooy och skrattar.
- Det är skönt, det är fotboll. När vi spelar hemma och möter spelare som lirat för våra rivaler så får de ett fint buande. Det är en del av fotbollsstadions "banter". Jag ser fram emot matchen för mitt lags skull, att få komma till Emirates och möta Arsenal som är i en otrolig form. Det kommer bli en otrolig upplevelse för våra killar som vill visa upp sig från sin bästa sida.