Medlemmar: 8119 st.

Karl Hein, kvällens syndabock.

Mardrömsdebut för Hein - Arsenal utslagna ur cupen

tor 10 nov 2022 kl 00:09

Trots en bra start med mål av Nketiah tidigt föll Arsenal. Karl Hein i målet stod för ett par misstag för mycket - Arsenal är ute ur ligacupen.

Arsenal öppnade starkt. Eddie Nketiah gjorde, ett riktigt snyggt, mål efter 20 minuter. Men mer goda nyheter än så blev det inte för Arsenals del. Bara sju minuter senare gick Karl Hein bort sig. När Welbeck springer i djupet på jakt efter en lite för hårt slagen boll så halkar Arsenal-keepern och hinner inte ut i tid. För att rädda upp situationen slänger sig Hein ner mot bollen, men träffar bara Welbecks ben och straff döms. En straff som den före detta Arsenal-anfallaren sätter.

Arsenal tog över tillställningen efter det och skapade ett handfull lägen. Elneny, Nelson, Nketiah och Lokonga hade sina chanser men Brighton stod pall. Istället blev det bortalaget som fick göra mål. Mitoma satte dit 1-2 bakom Karl Hein, som inte var att beskylla denna gång.

Arteta bytte in Martinelli i hopp om att vända på matchen. Det lyckades dock inte helt. Lamptey sprang ner längs kanten och satte dit 1-3 bakom Hein som, av reprisbilderna att döma, borde gjort det mycket bättre.

Jesus, Zinchenko och Xhaka efter 1-3, men det fanns ingen väg tillbaka in i matchen.

Det blev ett snabbt uttåg ur en ganska meningslös turnering. En turnering Arsenal inte har vunnit sedan 1993. I helgen är det Wolverhampton borta som gäller. Sista matchen före VM.