Medlemmar: 7776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta missnöjd efter matchen.

Arteta: "Frustrerande"

tor 16 feb 2023 kl 12:45

Tre misstag, tre baklängsmål. Arteta var inte helt nöjd i presskonferensen efter förlusten mot City. Men tränaren var ändå stolt över spelarna.

I första halvlek slog Tomiyasu en bedrövlig hemåtpass som De Bruyne snappade upp och chippade över Ramsdale. I andra halvlek slarvade Gabriel och tappade bollen på egen planhalva och Grealish kunde sätta sitt. Något Arteta inte var helt nöjd med.

- Det är frustrerande. Det är expetionellt svårt att spela på den nivån de kräver att du spelar på för att ha chansen att vinna. Jag tycker vi har gjort det och i många lägen hade vi dem, men om man ger bort tre mål på det sättet vi gjorde - bara ge dem matchen - och speciellt när vi inte förvaltar de bra chanser vi har, felmarginalen hos dem är nästan noll. Det är synd, för vi hade dem verkligen, säger Arteta på presskonferensen.

Arsenal var det starkare laget i första halvlek, och med lite mer spets borde Ederson hotats mer. Men i andra halvlek tog Man City över.

- Vi gjorde mycket av det enkla fel och satte oss själva i trubbel. Gabriel var ute och vi spelade en snabb frispark och plötsligt var vi i trubbel. Vi gav bort bollen i lägen som är omöjliga mot dem om du inte vill få ditt mål hotat.

Thomas Partey skulle ha startat matchen, men en sen skada på mittfältaren höll honom från spel. 

- Vi vet inte så mycket. Det är sådant som händer - det är en del av fotboll. Det finns inga ursäkter. Jag tycker Jorgi spelade en riktigt bra match och vi får undersöka Thomas för att se hur illa det är, säger Arteta.

Arsenal är nu för första gången på länge inte i toppen av tabellen. Men det är inget som oroar Arteta.

- Psykologiskt är det fortfarande ett Marathon kvar. Jag sa det i starten, jag sa det för tre månader sedan och jag säger det idag, det handlar om imorgon och det viktigaste är hur vi är imorgon och fokuserar på det, för resten av sakerna, vet vi inte vad som kommer hända.