Medlemmar: 7782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jorrel Hato är på Arsenals radar, främst inför sommarens transferfönster.

Arsenal vill värva Ajax stortalang

tor 4 jan 2024 kl 17:44

Jättetalangen Jorrel Hato, 17, har varit en ljusglimt i Ajax mörka säsong. Nu uppges Arsenal vilja värva försvararen, rapporterar Daily Telegraph.

Höstens nederländska krislag Ajax, som länge härjade i botten av Eredivisie men nu har tagit sig upp till femte plats, har fruktansvärt tunga månader bakom sig, utan några större ljusglimtar.
En av få som lämnat ett positivt avtryck är Jorrel Hato, 17, mittbacken som även kan spela till vänster i försvaret. Tonåringen har spelat varenda sekund av de 16 ligamatcherna och gjort det bra för sin unga ålder.
Nu uppger Daily Telegraph att Mikel Arteta är förtjust i talangen och vill plocka in honom i sommar. Framförallt ser klubben honom som ett namn för framtiden.

Så sent som i somras gjorde Gunners affärer med Amsterdam-klubben när de plockade in Jurrien Timber för 39 miljoner pund, enligt Daily Telegraph.
Hato uttryckte i en intervju med ELF Voetbol i oktober att han gärna tar ett liknande steg som vännen Timber.
– Flytten till Arsenal var fantastisk för honom. Det är också min dröm att göra en liknande flytt någon gång, men jag inser samtidigt att det är en lång väg dit.

Utöver spel i Ajax seniorlag debuterade 17-åringen under november i det nederländska A-landslaget, när de slog Gibraltar med 6–0 i EM-kvalet.
Hatos nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2025.