Medlemmar: 5835 st.

David Raya fick göra mästerskapsdebut för Spanien.

Arsenalspelarna i EM: tredje omgången

fre 28 jun 2024 kl 17:08

Gruppspelet i EM är slut och i den sista omgången fick vi se David Raya göra mästerskapsdebut för Spanien.

Kai Havertz, Tyskland: Fanns återigen med från start i matchen mot Schweiz som slutade 1-1. Kai Havertz spelade hela matchen och hade ett par lägen men utan resultat. Tyskland slutade först i sin grupp med sju poäng.

Kieran Tierney, Skottland: Skadad och utanför matchtruppen. Skottland föll med 0-1 mot Ungern och slutade sist i gruppen med en inspelad poäng och är därmed utslagna ur mästerskapet.

David Raya, Spanien: Mästerskapsdebut för David Raya som fick hålla nollan i vinsten mot Albanien med 0-1. Han stod för ett par fina räddningar. Spanien är det enda landet med full pott efter gruppspelet och har än så länge inte släppt in några mål.

Jorginho, Italien: Fanns med från start och fick 82 minuter på planen i 1-1 matchen mot Kroatien. Italien slutade på andra plats i sin grupp med fyra inspelade poäng.

Jakub Kiwior, Polen: Spelade hela matchen som vänsterback i matchen mot Frankrike som slutade 1-1. Han orsakade straffen som gav Frankrike ledningen. Polen slutade sist i gruppen med en poäng.

Bukayo Saka, England: Fanns med från start och fick 71 minuter på planen. Efter 21 minuter rullade Bukayo Saka in bollen i mål men det blev bortdömt för offside i ett tidigare skede. Matchen mot Slovenien slutade 0-0, vilket innebär att England slutade först i gruppen med fem poäng. Noterbart är att England var det enda landet som vann en match i gruppen.

Declan Rice, England: Spelade hela den oavgjorda matchen mot Slovenien.

Aaron Ramsdale, England: Satt återigen på bänken under hela matchen.

Oleksandr Zinchenko, Ukraina: Fick starta på bänken i matchen mot Belgien där han sedan blev inbytt efter 58 minuter. Matchen slutade 0-0 vilket innebar att trots fyra poäng så hamnade Ukraina sist i gruppen efter flest insläppta och minst gjorda mål.

Leandro Trossard, Belgien: Fanns med i startelvan igen i matchen mot Ukraina och fick 62 minuter på planen. Även Belgien hamnade på fyra poäng men med en bättre målskillnad, vilket innebar en andraplats.

William Saliba, Frankrike: Fanns med i startelvan och spelade hela matchen mot Polen  som slutade oavgjort. Frankrike slutade på en andraplats i gruppen med fem poäng.

Nu väntar slutspelet och imorgon drar åttondelsfinalerna igång. Nedan följer matcherna för våra åtta spelare som fortsatt är kvar i mästerskapet.