Medlemmar: 7596 st.

Emile Smith Rowe gjorde mål mot Leyton Orient.

Jesus och Smith Rowe målskyttar i hemlig träningsmatch

lör 20 jul 2024 kl 17:38

Arsenal mötte på lördagseftermiddagen Leyton Orient i en match bakom stängda dörrar på sin träningsanläggning och vann med 2-0.

Den här tiden på året är det inte helt ovanligt att det spelas träningsmatcher utan publik, och det här året visade sig inte vara något undantag. Arsenal, med ett lag bestående av A-lagsspelare som inte spelade mästerskap den här sommaren samt ett antal ungdomsspelare, tog emot Leyton Orient på Sobha Realty Training Centre och avgick med segern i form av siffrorna 2-0.

Det första målet gjordes efter ca 20 minuters spel av Gabriel Jesus som serverades ett öppet läge av Eddie Nketiah efter förarbete av Myles Lewis-Skelly och Reiss Nelson. Arsenal skapade sedan flera vassa chanser men utan att lyckas öka på ledningen förrän i den andra halvleken då den inbytte Emile Smith Rowe avslutade efter att Gabriel Jesus lagt upp bollen för honom.

Trots ytterligare ett par chanser blev det inga fler mål, men nu är säsongen igång på riktigt och härnäst väntar resa till USA och "riktiga" träningsmatcher.

Arsenal - Luton 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 Gabriel Jesus, 2-0 Emile Smith Rowe

Startelva: Karl Hein (70), Ben White (60), Jurrien Timber (46), Ayden Heaven (60), Myles Lewis-Skelly (60), Thomas Partey (46), Martin Ödegaard (60), Reiss Nelson (60), Fabio Vieira (46), Gabriel Jesus (60), Eddie Nketiah (60)

Avbytare:  Michal Rosiak (60), Omar Rekik (46), Zane Monlouis (60), Josh Nichols (60), Charlie Patino (46), Jimi Gower (60), Ethan Nwaneri (60), Emile Smith-Rowe (46), Salah Oulad-M'hand (60), Charlse Sagoe Jr (60)