Medlemmar: 7596 st.

Vieira öppnade målskyttet i USA.

Straffvinst i första matchen på USA-turnén

tor 25 jul 2024 kl 07:13

USA-turnén är inledd. Och i öppningsmatchen blev Karl Hein hjälte i straffläggningen efter 1-1 vid full tid.

Första matchen på USA-turnén är avklarad. Och första matchen i den nya svarta bortatröjan. Men det blev ingen drömstart för The Gunners på detta års USA-resa när man kryssade 1-1 mot Bournemouth.

Matchen inleddes med ett par pigga aktioner från både Eddie Nketiah och Ethan Nwaneri. 17-åringen tog sig fram längs högerkanten och spelade in en boll på Nketiah som inte lyckades spräcka nollan tidigt. Matchens första mål kom istället i den 17:e minuten. Reiss Nelson gjorde ett par överstegsfinter på vänsterkanten och chippade in bollen på Fabio Vieira som drog till på volley. 1-0 Arsenal.

Bournemouth var inte helt ofarliga heller. Efter ett tveksamt ingripande i Arsenals försvar fick Solanke en möjlighet, men träffade ribban. 1-0 stod sig halvleken ut.

Mikel Arteta gjorde ett byte i halvtid. Salah Oulad M'Hand ersattes av kapten Martin Ödegaard. Men någon vidare skillnad i spelet blev det inte.

I den 62:a minuten kom ett par till byten. Partey, Timber, Vieira, Lewis-Skelly och Heaven, Nketiah och Nelson ersattes av Jorginho, Zinchenko, Jesus, Rekik, Kiwior, Trossard och Sagoe Jr. Det blev dock Karl Hein som här näst fick visa framfötterna. Esten fick sträcka ut och göra en snygg räddning när Ouattara testade lyckan. Omar Rekik med ett tveksamt försvarsspel. Mittbacken skulle ha det fortsatt svårt i försvaret. Efter slarv i egen försvarslinje snodde Semenyo åt sig bollen och gick på skott, som via Zinchenko hittade in över Karl Hein i buren.

Martin Ödegaard såg piggast ut i offensiven i andra halvlek. Kaptenen hittade flertalet riktigt fina passningar och försök till framspelningar. Men något segermål lyckades Arsenal inte gräva fram - och matchen slutade 1-1.

Efter full tid väntade straffläggning. Där blev Karl Hein den stora hjälten med två straffräddningar.