Medlemmar: 7718 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det fanns mycket att glädjas åt efter nattens match, om du frågar Mikel Arteta.

"Det var ett bra test för oss"

sön 28 jul 2024 kl 15:34

Mikel Arteta såg många bra saker i träningsmatchen mot Manchester United.

Seger med 2-1 mot Manchester United och en del fina insatser av såväl unga och lovande spelare som några av de äldre och mer rutinerade - då såg Mikel Arteta det mesta positivt på presskonferensen efter matchen.

"Det var ett bra test för oss. En annorlunda arena, planen var annorlunda då den var fyra meter smalare och fem meter kortare och vi mötte ett toppmotstånd och låg under med 1-0. Att i det kontextet spela som vi gjorde var riktigt bra och visade oss också vilken nivå vi har kapacitet att nå för att vinna under vilka förhållanden som helst, så jag är mycket nöjd."

En spelare som har fått mycket uppmärksamhet är förstås Ethan Nwaneri. Arteta hade följande att säga om hans insats:

"Det är alltid upp till spelarna att visa vad de kan. Visa vilja och beslutsamhet och saker kommer att ske naturligt. Imorgon kommer han att träna med oss igen och fortsätter han så här kommer han absolut att få speltid även på onsdag."

Matchvinnaren Gabriel Martinelli fick också beröm:

"Det är den inställningen spelarna och laget har, en träning och han kommer in och spelar på den nivån. Det betyder att han inte kommer hit för att göra sig redo, han kommer hit redo för att visa vem han är och det är en inställning jag älskar."

Ayden Heaven är ett namn som inte har hörts så mycket innan det här försäsongslägret, men han har startat båda matcherna så här långt och visat prov på fina kvaliteter.

"Mycket imponerande. Vid 17 års ålder gör han något inte många spelare klarar av på den här nivån. Han förlorade en duell mot en av de snabbaste och starkaste spelarna i världen och det är sådant som händer men hans reaktion att behålla lugnet och hur han rör sig var remarkabelt och jag är jätteglad för hans insats."

Om Gabriel Jesus sade han så här:

"Han ser riktigt bra ut. Han har gjort en del förändringar över sommaren och är tillbaka i toppslag igen. När man har den grunden att stå på så kan det hända grejor, han har insett det och jag är jättenöjd med vad han visade än en gång idag. Det syns i hans blick att det finns en gnista där."

Om Jurrien Timber:

"Han börjar hitta rytmen igen, han har förstås gått miste om mycket fotboll det senaste året. Idag bad vi honom spela i en annan position än vi hade tänkt oss på grund av de spelare vi hade tillgängliga men jag är jättenöjd. Det är bara att titta på honom, hans presspel, hans ledarskap, hans lugn. Det är som ett nyförvärv för oss och ett stort tillskott till laget."

Han gjorde också ganska klart att Kai Havertz främst ses som anfallare och bara i nödfall mittfältare.

"Idag spelade vi honom på mitten för att vi var kort om folk där och behövde ha ett starkt lag, så vi beslöt att spela honom där."