Medlemmar: 8045 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Välkommen till Arsenal, Riccardo Calafiori!

Riccardo Calafiori presenterad

mån 29 jul 2024 kl 18:44

Övergången för Riccardo Calafiori från Bologna till Arsenal är nu helt klar och han är presenterad som Arsenal-spelare.

Det kommer väl knappast som någon chock efter alla skriverier de senaste veckorna, men nu är det i alla fall officiellt att Riccardo Calafiori från och med den här säsongen tillhör Arsenal.

Den 22-årige försvarsspelaren har en stark säsong bakom sig i Bologna och var också given i det italienska EM-laget tidigare den här sommaren. Han började sin karriär som knatte inom Romas organisation och blev kvar där i 12 år och har sedan via ett lån i Genoa och en säsong i Basel från vilka han gick till Bologna nu alltså hamnat i norra London.

Vår sportchef Edu säger så här:

"Vi såg Riccardo som en del i vår strategi att värva spelare som passar in i vår profil och som stärker vår trupp så att vi kan spela på den högsta nivån. Han är 22 men för med sig kvalitet och erfarenhet och kommer snabbt att växa in i rollen som Arsenal-spelare."

"Riccardo har konsekvent visat sin kvalitet för klubb och landslag. Han var en av de bästa spelarna i Serie A förra säsongen, och gjorde ett starkt EM den här sommaren. Mikel och våra coacher ser fram emot att få börja jobba med Riccardo och vi ser alla fram emot att få se honom i vår tröja."

Han kommer att spela med nummer 33 på tröjan.

Välkommen till Arsenal, Riccardo!