Medlemmar: 7718 st.

Jesus värmer upp.

Förlust i sista matchen på USA-turnén

tor 1 aug 2024 kl 04:28

Arsenal får åka hem till London igen, detta efter en 2-1-förlust mot Liverpool i den sista matchen av försäsongsturnén.

Ett kryss, en vinst och en förlust. Det blev facit för den här säsongens USA-turné.
Två mål av Liverpool i första halvlek blev för jobbigt att hämta hem och matchen slutade 2-1 efter att Havertz reducerat i slutet av första halvlek.

Första halvlek

Matchen höll på att börja riktigt bra för Arsenal.
Gabriel Jesus pressade högt i den tredje minuten och höll på att stöta in ett ledningsmål när Caoimhin Kelleher var något långsam med bollen i Liverpools mål.
Men det var Mohamed Salah som till slut klev fram i inledningen.
Först med ett skott på mål som Karl Hein enkelt kunde rädda och sen i den 12:e minuten ett som blev svårare.
Liverpool anföll fint och Harvey Elliott hittade med en djupledsboll som Arsenals backlinje inte riktigt var med på.
Salah placerade in 1-0 bakom Karl Hein.

Gabriel Jesus var nära att kvitter i den 20:e minuten efter ett fint inspel av Reiss Nelson.
Men Brassen missade målet med ett par meter.
Liverpool var nära att dryga ut ledningen när Jota hade ett skott i stolpen i den 30:e minuten.
I den 32:a minuten kom dock 2-0.
Elliott chippade över Arsenals backlinje och Fabio Carvalho satte dit ett hårt skott bakom Karl Hein.

Arsenal skulle dock få en reducering.
Martin Ödegaard drog sin gubbe och passade Kai Havertz som satte dit 2-1 från nära håll.
Något mer än så hände inte i första halvlek som slutade 2-1.

Andra halvlek

Båda lagen gjorde ett par byten i halvtid. För Arsenals del ersatte Trossard och Vieira Nelson och Martinelli.
Men den andra halvleken bjöd inte direkt på någon drömfotboll.
Arsenal hade svårt att hitta rätt igenom Liverpools defensiv och ofta saknades skärpa i den sista tredjedelen.

Närmst en kvittering kom faktiskt Jakub Kiwior på en nick i den 81:a minuten. Detta efter ett bra inlägg av Fabio Vieira.
Matchen slutade 2-1. Tack och lov slapp vi straffläggning efter denna match.
Nu flyger Arsenal hem från USA och härnäst väntar Emirates Cup.