Medlemmar: 7718 st.

Riccardo Calafiori i sin debut.

Mittbackarna klev fram i genrepet

sön 11 aug 2024 kl 17:34

Arsenal har vunnit Emirates Cup. Detta efter en 2-0 seger mot Lyon, där mittbackarna klev fram och avgjorde för The Gunners.

Det blev ännu en promenadseger i Emirates Cup för Arsenal.
Mål av vardera mittback Gabriel och Saliba i första halvlek var nog för att vinna mot Lyon. Och därmed ta hem segern i Emirates Cup.
Om sex dagar börjar Premier League - och Arsenal ser redo ut.

Även om det var Lyon som hade det första skottet på mål så var det Arsenal som dominerade inledningen av matchen.
Bukayo Saka hade en nick på mål och Gabriel Martinelli hade ett skott en bit utanför.
I den åttonde minuten slog Declan Rice in en hörna som William Saliba mötte centralt inne i boxen med skallen och satte dit 1-0.

Arsenal fortsatte att styra spelet och höll i taktpinnen.
Saka hade ännu en chans att sätta dit den med huvudet, men missade efter ett fint inlägg av Zinchenko.
Men det blev på en ny fast situation 2-0 skulle sättas dit.
Rice slog in ännu en perfekt hörna, denna gång något högre och längre som Gabriel nickade in snyggt till 2-0.

Arsenal fortsatte där den första halvleken slutade.
Och i den 54:e minuten var det nära att det blev 3-0.
Saka försökte för tredje gången att göra mål med huvudet och den här gången var det nära.
Men stolpen räddade Lucas Perri från att släppa in ett tredje.

Många hade hoppats på att Riccardo Calafiori skulle komma in i halvtid men vi fick istället vänta till den 63:e minuten för att få se italienarens debut.
I samma veva fick även Gabriel Jesus ersätta Declan Rice.
Nyförvärvet såg riktigt stabil ut i Arsenals försvarslinje. Trygg i både försvaret och med bollen.

Arteta bytte även in Nwaneri, Nelson, Jorginho, Kiwior, Lewis-Skelly och Trossard.
Men den andra halvleken bjöd inte på allt för mycket.
Arsenal tog en komfortabel 2-0 seger i genrepet.

Om sex dagar börjar Premier League - äntligen.