Medlemmar: 7718 st.

Laget som startade mot Washington Spirit.

Smakstart på damernas USA-turné

mån 19 aug 2024 kl 13:30

Alessia Russo tvåmålsskytt när Arsenal vann mot Washington Spirit med 2-1 i den första matchen på damernas USA turné.

Nyförvärvet Rosa Kafaji fick starta på bänken när damernas försäsong drog igång på allvar i helgen. Arsenal Women är i USA på försäsongsturné och först på schemat stod ett mötet med Washington Spirit. Jonas Eidevall tog ut ett lag som blandade erfarenhet med spelare från akademin, så som Viv Lia, Freya Godfrey och Katie Reid från start.

Även om matchens första chans kom när Spirit fick testa Zinsberger i mål, så var det Arsenal som tog ledningen efter bara tio minuter. Little spelade fram bollen till Maanum, vars skott blockades, men Russo var på tårna och kunde få en fot på returen. Lite flyt när bollen gick via Kingsbury, men 1-0 var ett faktum.

Spelet böljade en del fram och tillbaka i första halvlek, men målchanser för båda lagen. Precis innan pausvilan lyckades Spirit kvittera när Sarr nickade in bollen i mål bakom Zinsberger.

Eidevall gjorde fyra byten i paus, in kom bland annat Rosa Kafaji som alltså fick göra sin debut i Arsenaltröjan. I den 73:e minuten fick hon presentera sig ordentligt då hon passade fram bollen till Russo som kunde slå in den bakom målvakten i Spirit. 2-1 var ett faktum och Kafaji hade en riktigt fin möjlighet att öka på ledningen ytterligare i slutet av matchen men tyvärr lyckades Kingsbury rädda.

Som alltid i den här typen av matcher så blev det en hel del byten under andra halvlek och i slutändan var det bara Reid som var på planen under hela matchen.

Efter matchen hyllade Eidevall laget.

– Vi ville starta säsongen snabbt och det var kul att se hur laget svarade upp mot den utmaningen. Spelarna har varit otroliga. De har varit fullt fokuserade varje minut under träningarna och det är den standarden vi vill ha. Det är standarden vi vill hålla, sa han till Arsenal.com

Alessia Russo var nöjd med sina två mål.

– Det var en riktigt tuff första försäsongsmatch och vi har egentligen inte hunnit spela ihop oss ännu. Alla har anslutit vid olika tider men det är kul att vara tillbaka med nästan alla i laget och skön med en första seger under bältet som vi kan bygga vidare på, sa hon bland annat till Arseblog.news.

Arsenals startelva: Zinsberger (Williams, 62), Lia (Catley, 78), Williamson (Wubben-Moy, 46), Reid, McCabe (Wienroither, 46), Kuhl (Cooney-Cross, 78), Little (Earl, 78), Maanum (Kafaji, 46), Godfrey (Foord, 78), Mead (Agyemang, 46), Russo (Harbert, 78).