Medlemmar: 7675 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trossard gjorde viktiga ledningsmålet på Villa Park - men firade minimalt.

Trossard: "Alltid skönt att kunna hjälpa laget"

lör 24 aug 2024 kl 23:09

Han behövde 120 sekunder. Sen sänkte Leandro Trossard Aston Villa - och firade knappt alls. - Jag är bara glad att jag kunde hjälpa laget, säger belgaren efter 2-0 mot Aston Villa.

Mikel Arteta har valt att starta båda de inledande matcherna med Gabriel Martinelli till vänster i anfallet. Efter 65 minuter på Villa Park funkade det inte längre - och Leandro Trossard kom in.
Två minuter senare hade belgaren skjutit ledningsmålet bakom Emiliano Martinez.
- Det är så jag alltid tar mig an en match. När jag sitter på bänken så kan jag se hur matchen är. Jag visste att det fanns ytor där bakom och jag hoppades bara att bollen skulle dit runt straffpunkten. Då läser jag det och med min förstatouch så gör jag mål. Bollen kommer till mig perfekt allt jag behöver göra är att sätta dit den, säger han till Sky.

Om sitt firande - eller mer ickefirande, säger Trossard:
- Jag tror alla spelare vill starta och spela matcher, så klart. Men det är alltid skönt att kunna hjälpa laget och att få mitt mål för att få en bra start på säsongen.

Mikel Arteta:
- Konkurrensen är stor. Vi har bra spelare på alla positioner och det får de acceptera. Vi har en stor säsong framför oss, en lång en. Vi kommer att behöva spelare som kan göra skillnad. Trossard gjorde det förra säsongen när han startade och när han byttes in. Idag gjorde han det som inhoppare och nu har han gett oss huvudbry inför nästa helgs match mot Brighton.

Arsenal hade en svag period i matchen precis innan Trossard kom in. Sen förändrades allt.
- Vi behövde få till en ändring i momentumet i matchen, säger Arteta.
- Vi hade tio-tolv minuter innan han kom in där vi led rätt mycket och vi behövde förändra något. Leo har förmågan förändra en match. Hans "end product" är fantastisk. Jag tror att han hade två skott och två riktigt bra bollar in i boxen. Det kunde ha blivit ett mål till eller två.

Trossards mål idag var hans 19:e för The Gunners sedan han kom till i klubben från Brighton & Hove Albion vintern 2023.