Medlemmar: 7675 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

FA-cupfinalen mot Aston Villa, som vi vann med 4-0, blev Szczesnys sista match i Arsenaltröjan.i

Szczesny lägger handskarna på hyllan

tis 27 aug 2024 kl 16:41

Karriären är över. Wojciech Szczesny meddelade idag att han slutar spela fotboll.

Wojciech Szczesny kom till London och Arsenal som 16-åring 2006. Tre år senare fick den polske keepern A-lagsdebutera för The Gunners. Med nummer 53 på ryggen höll han noll i den tredje omgången av Ligacupen när West Bromwich Albion besegrades med 2-0 på Emirates Stadium.
Under den efterföljande säsongen fick han stå mer och mer.
Och till slut var Szczesny Arsenals förstemålvakt.

I maj 2015 upplevde han sin största framgång med klubben när han var med och vann FA-cupen mot Aston Villa. Szczesny höll nollan på Wembley när The Gunners vann med 4-0.
Efter det spelade han aldrig mer för klubben.
David Ospina, och nyinköpte Petr Cech, rankades högre av Arsene Wenger och polacken lånades ut.
Under två säsonger var Szczesny i Roma - det ledde fram till att han sommaren 2017 såldes till Juventus.
Totalt gjorde han 181 matcher för Arsenal under sina elva år i klubben.

De senaste sju åren har polacken spelat för Turinklubben, där han bland annat varit med och vunnit Serie A tre gånger. Under sommaren kom han och klubben överens om att bryta kontraktet.
Det surrades om att 34-åringen skulle till Saudiarabien och spela. En del ville gärna se honom som back-up till David Raya och David Ramsdale lämnade Arsenal.
Men inget av alternativen kommer att bli av.

För idag meddelade Wojciech Szczesny att han lägger av med fotbollen. På Instagram offentliggjorde han sitt beslut. Där skriver han, bland annat:
"Jag gav fotbollen 18 år av mitt liv, varje dag, utan ursäkter. Även fast kroppen känns redo för nya utmaningar så finns inte hjärtat där längre. Jag känner att det är dags att ge all uppmärksamhet till min familj - min fantastiska fru Marina och våra underbara barn Liam och Noelia".

När Szczesny summerar sin karriär kan han noteras för åtta större titlar, 181 matcher med Arsenal, 252 med Juventus och 84 landskamper för Polen.
Plus att han rökte i duschen i Southampton efter 0-2-förlusten 2015.
En match jag såg live ...