Medlemmar: 7718 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Äntligen är Mikel Merino klar för Arsenal.

Merino klar: "Gör truppen mycket starkare"

tis 27 aug 2024 kl 17:23

Mikel Merino är äntligen klar för Arsenal. Spanjoren presenterades idag på Colney - och är redo direkt. - Förhoppningsvis kan vi fortsätta göra stora saker, säger mittfältaren.

En av sommarens transfersagor har kommit i mål. Arsenal presenterade idag Mikel Merino - som köps från Real Sociedad för £27,4 miljoner och runt £4,3 i add-ons.
Kontraktet är på fyra år, med option på ett femte.
Och mittfältaren kommer att spela i tröja nummer 23.
- Mikel är en spelare som kommer ge oss stor kvalitet med sin erfarenhet och sin mångsidighet. Han har spelat på toppen både med klubblaget och landslaget i många år. Mikel kommer göra vår trupp mycket starkare med sin tekniska förmåga, med sin starka och positiva karaktär och sin personlighet, säger Mikel Arteta.

Merino har varit på Arsenals radar under lång tid och förhandlingarna med Real Sociedad har pågått en tid. Men i förra veckan kom klubbarna överens och Merino flög till London och läkarundersöktes.
Han är född i Pamplona 1996 och kom fram i Osasuna. 2014 debuterade han för klubbens A-lag och två år skrev han på för Borussia Dortmund. Tiden i Tyskland blev dock kortvarig och året efter lånades han ut till Newcastle United. Lånet förvandlades till ett köp och Merino gjorde totalt 25 matcher för The Magpies under säsongen 2017/2018.

Men det är i Real Sociedad som Merino tagit kliv som spelare. Dit flyttade han sommaren 2018. Totalt har han gjort 242 matcher för den baskiska klubben. 27 mål och 30 assist har han på sitt konto.
Under 2020 fick han för första gången vara med i det spanska A-landslaget och under sommarens EM spelade i alla matcherna när spanjorerna vann guld. Mot Tyskland i kvarten blev Merino dessutom matchvinnare när han nickade in 2-1 i den 119:e minuten.

Merino blir 16:e spanjor att spela för Arsenal när han får A-lagsdebutera.