Medlemmar: 7675 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsdale lämnar Arsenal för spel i Southampton.

Ramsdale klar för Southampton

fre 30 aug 2024 kl 14:53

Arsenal är klar för Southampton. Premier League-nykomlingen presenterade keepern idag.

Det blev som förväntat - så vi kan räkna med att Arsenal har minst en ny keeper klar. För klubben meddelade idag att man säljer Aaron Ramsdale till Southampton.
Övergångssumman sägs ligga på £18 miljoner, plus £1 miljon till om The Saints klarar sig kvar den här säsongen och ytterligare £6 miljoner i personliga add-ons.
Kontraktet ska vara på fyra plus ett år.

Ramsdale kom till Arsenal från Sheffield United sommaren 2021 och blev snabbt en publikfavorit. Men förra säsongen tappade han sin plats som förstekeeper till David Raya som lånades in från Brentford.
Och med bara elva spelade matcher förra säsongen kände 26-åringen att han behövde flytta för att få regelbunden speltid.

På Instagram skriver keeper:

Till min Arsenal-familj

Från det ögonblick jag kom kände jag mig som en av er. Allt jag någonsin velat göra var att ge allt och försöka få tillbaka klubben där den hör hemma. Den kontakt vi hade kommer att stanna hos mig för alltid.

Det här är en speciell fotbollsklubb som har kommit långt på kort tid och det har varit ett privilegium att få dela så många fantastiska stunder med er.

Jag ser fram emot att komma tillbaka snart, se några bekanta ansikten och minnas goda tider!

Tack till alla mina lagkamrater för att de gick i strid med mig; vi gav det verkligen en bra chans och hade lite kul. Till sist, och framför allt, tack till Gunners för att ni alltid står bakom mig! Jag kommer att älska dig för alltid.

Vi ses snart.