Medlemmar: 7675 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Declan Rice tror inte sina ögon när Chris Kvanagh visar ut honom.

Rice: "Det var hårt - jag var chockad"

lör 31 aug 2024 kl 23:40

Matchen förändrades helt när Declan Rice blev utvisad. Efter 1-1 mot Brighton & Hove Albion kommenterade engelsmannen det röda kortet. - Det var tufft, det var hårt, säger han.

Declan Rice hade spelat 244 Premier League-matcher utan att bli utvisad. Men den sviten sprack idag hemma mot Brighton & Hove Albion. Mittfältaren fick först ett gult kort i första halvlek för en sen satsning på Joël Veltman.
Men det som blev kontroversiellt kom efter vilan.
Gästerna fick frispark nere vid hörnflaggan på egen planhalva, en till synes mycket billig sådan. Då rullar Veltman fram bollen förbi Declan Rice som går mot egen planhalva. Arsenalspelaren petar då till bollen samtidigt som Veltman sänker honom med en spark.
Den mycket svage domaren Chris Kavanagh gav Rice ett andra gula kort och han åkte ut.

Efter matchen snackade Mittfältaren med Arsenal.com:
- Vi tar ledningen och har momentum i matchen, speciellt de första 15 minuterna. Det var goda nyheter och det ville vi bygga vidare på i andra halvlek. Sen kom domslutet som förändrade matchen. Det var tufft. Men grabbarna gjorde det fantastiskt bra i andra halvlek och kämpade hårt tillsammans med våra fans. Till slut fick vi en mycket bra poäng mot ett lag som är i väldigt bra form för tillfället.

Om det röda kortet:
- Jag var chockad. Som ni kunde se på mitt ansiktsuttryck. Jag hade inte sprungit tillbaka och mosat bort bollen. Jag rörde bollen med utsidan av mig fot. Men sådana är reglerna. Även om du rör bollen bara lite så är det ett rött kort efter min satsning i första halvlek, som jag fullt ut accepterar. Det var en 50/50-duell som jag inte vann. Men den i andra, eftersom det är nere vid hörnflaggan, där de inte kan avancera från. Det var hårt och tufft. Det är en av dess saker som jag måste gå vidare ifrån. Jag kommer att bli bättre och jag kan bara berömma spelarna för hur de kämpade för mig och managern för att han pushade alla och även fansen som var fantastiska hela eftermiddagen.
- Jag tror att det var min första utvisning i min karriär. Jag vill så klart be om om ursäkt till mina lagkamrater, som jag gjort, och så klart till alla fans. Det är aldrig kul att bli utvisad. Du har en känsla av skuld över dig. Jag hade tur idag att mina lagkamrater hjälpte mig och så klart att vi inte förlorade matchen. Jag får lära från det.