Medlemmar: 7746 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsdale känner ingen bitterhet över att han behövde lämna Arsenal.

Ramsdale: "Det var riktigt tufft förra säsongen"

tor 12 sep 2024 kl 20:58

Aaron Ramsdale fick ge upp hoppet om att bli förstekeeper i Arsenal igen - och innan transferfönstret stängde såldes han till Southampton. Men han känner ingen bitterhet.

Så fort Arsenal hade löst en ersättningskeeper, Neto från Bournemouth, så såldes Aaron Ramsdale innan transferfönstret stängde den 30 augusti. Nu pratar han för första gången ut om flytten, förra säsongen - och om han känner någon bitterhet över hur det blev.
- Nej. Jag har varit med i fotbollen länge nog för att veta att tränarens beslut är tränarens beslut. Jag gjorde mitt bästa för att få honom att ändra sig så att jag kunde ta mig tillbaka in i laget. Men hans beslut stod fast och samtidigt så hade David (Raya) en fantastisk säsong. Du kan vara arg och fundersam över att bli petad, men någon annan levererar så får du bara acceptera det. Det var tufft, men nu har jag hittat ett nytt hem och jag ser fram emot att få spela igen. Man går vidare. Det finns inget ont blod. Det är bara att återstarta karriären igen, säger Ramsdale till Talksport.

Efter att han tagit Arsenal till Champions League säsongen 22/23 lånade Mikel Arteta in David Raya från Brentford. Tämligen omgående blev spanjoren etta - en position han aldrig släppte.
Ramsdale fick bara stå sex matcher efter det att Raya tog över.
- Det var en riktigt tuff säsong. När det du älskar att göra tas ifrån dig är det svårt. Det är därför man, tyvärr, måste flytta. Men jag är nöjd över var jag är nu.

Ramsdale säger också att han fortsatt hållit kontakten med Mikel Arteta.
- Ja, vi snackade förra veckan. Vad han gjorde för mig under min tid i Arsenal kan jag bara tacka honom för. Han tackade mig för det jag hade gjort också. Att som klubb ta sig tillbaka till Champions League och slåss om pokaler, då händer det ofta att tränare tar beslut som gör spelare arga. Han fattade sitt beslut, men vi håller fortfarande kontakten.

Arsenal möter Ramsdales Southampton i början av oktober. Då kommer keepern tillbaka till norra London.
- Jag ser fram emot att få stå lite matcher. Vi möter ju dem om några veckor. Det kommer att bli en trevlig återkomst.