Medlemmar: 7746 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Raheem Sterling starta mot Spurs på söndag?

"Jag visste efter tio sekunder att vi var tvungna att värva honom"

fre 13 sep 2024 kl 20:40

Mikel Arteta tvekade aldrig. Kort före transferfönstret stängde lånade Arsenal in Raheem Sterling. - Jag visste efter tio sekunder att vi var tvungna att värva honom, säger Arsenaltränaren.

Bara minuter innan transferfönstret stängde skickades pappren in så att övergången för Raheem Sterling blev klar. Arsenal hade lyckats få till en deal med Chelsea där man betalar en tredjedel av lönen för att låna in engelsmannen under säsongen.
Mikel Arteta var helnöjd.
- Jag ser hur motiverad han är. Han är en spelare som vill spela varje minut och får han inte göra det blir han besviken. Han älskar fotboll. Det är vad han älskar att göra varje dag och jag kan se det. Hur hängiven han är, nivån energi han ger till laget och hans kvalitet är en enorm boost. Du kan känna det på de andra spelarna också när jag klev in genom dörren. Vi är bättre med honom. Han kommer att göra oss bättre, säger Arteta.

Spanjoren berättade också att han inte behövde mycket tid att fundera när möjligheten att plocka in Sterling dök upp.
Och hur han såg på engelsmannens utveckling sedan de jobbade ihop i Manchester City.
- I hans personliga liv har så klart mycket hänt. Det första samtalet jag hade med honom så visste jag direkt, efter tio sekunder. Vi behövde värva honom för han ville verkligen komma hit. Det var mitt enda frågetecken. I vilken fas i karriären är han? Men efter tio sekunder visste jag och då var det bara att plocka hit honom.