Medlemmar: 7751 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta plockade sin tredje raka derbyseger på bortaplan mot Spurs.

Arteta: "Vi vet vad det här betyder för vår klubb"

sön 15 sep 2024 kl 20:31

Arsenal saknade sju A-lagsspelare. Men vann derbyt med 1-0. - Jag är superglad, så klart, säger Mikel Arteta.

Declan Rice, Martin Ödegaard, Takehiro Tomiyasu, Oleksandr Zinchenko, Riccardo Calafiori, Mikel Merino och Kieran Tierney. Arsenals frånvarolista var lång inför dagens bortaderby mot Tottenham Hotspur.
Men vad påverkade det?
Gabriel nickade in matchens enda mål mitt i den andra halvleken och The Gunners tog tredje raka segern mot Tottenham Hotspur Stadium.
- Jag är superglad, så klart. Vi vet vad det här betyder för vår klubb, för vårt folk, att vinna ett Londonderby. Vi har kraften att kunna göra dem lyckliga. Förhoppningsvis har vi lyckats med det och det gör det väldigt speciellt. När det kommer till insatsen i matchen så hade vi några moment, vissa riktigt bra, andra där vi fick lida. Vi led för vi fick justera lite i planen för spelarna som vi hade tillgängliga.
- Det var en tuff vecka vi hade inför matchen, men istället för att leta ursäkter så tog vi oss an utmaningen och spelade med mod, vetskap om våra kvaliteter och vad vi behövde göra för att vinna matchen. Och det gjorde vi faktiskt.

Vad betyder det för er att vinna här?
- Vi har nu vunnit tre år på raken här. Jag vet inte när det hände senast, så det är en stor grej. Det är en massiv vecka som vi har framför oss (Atalanta och Manchester City borta), men det här ger oss ordentligt med energi och tro. Självklart är det massa saker som vi behöver göra bättre, speciellt med bollen, dom enkla grejerna.

Hur är status med Martin Ödegaard?
- När det gäller Martin så behöver vi vänta mer innan vi har några nyheter. Han var helt klart inte redo att spela någon match idag.

Bukayo Saka klev av i slutet av matchen. Hur är det med honom?
- Jag bytte två av tre offensiva spelare och rätt som det är ligger han på marken. Jag kollade på bänken för att se vilka möjligheter vi hade. Vi fick anpassa oss. Jag vet inte exakt vad som hänt honom, men han kunde inte fortsätta spela.