Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Raya räddade Arsenal med sin straffräddning.

Raya: "Skönt att inte förlora"

fre 20 sep 2024 kl 00:07

I en ganska sömnig match mot Atalanta blev Raya matchhjälte med sin straffräddning.

Raya har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden och även i den här matchen stod han, välförtjänt, i centrum. När Atalanta fick straff i den 51:a minuten var det nog många som trodde att hemmalaget skulle ta ledningen. David Raya hade dock andra planer.

I ett samtal med TNT efter matchen var Raya relativt nöjd med lagets insats.

– Det är svårt att komma hit och spela. De är ett riktigt bra lag. De gjorde det riktigt, riktigt svårt för oss men jag tror vi gjorde det svårt för dem också. De skapade inte så många chanser förutom straffen, men det var allt. Det är en poäng på bortaplan, i säsongens första Champions League-match. Jag tycker att vi kunde spelat lite bättre, men jag tycker ändå vi hanterade matchen bra. Vi kämpade på och om vi inte kan vinna matchen ska vi alla fall inte förlora den.

Angående straffräddningen sa han:
– Det var bara en straff och jag hade tur nog att gå åt rätt håll och rädda den. Det var inte så tur att jag släppte returen till honom, men jag var tillräckligt snabb för att komma upp och rädda den så det är fantastiskt att kunna hålla nollan och se till att vi i alla fall får med oss en poäng.

Hur blir du bara bättre och bättre?
– Jag tror att det är tack vare alla: spelare, personal runt omkring, supportrar, och den tron som de har på mig. Och såklart Iñaki, vår målvaktstränare, han tror så mycket på mig och jag känner bara att jag behöver leverera för klubben och för alla supportrar.