Medlemmar: 7768 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta såg mycket som kan förbättras i lagets insats.

Arteta: ”Raya var otrolig igen”

fre 20 sep 2024 kl 00:19

Arteta var inte helt nöjd med lagets insats men hyllade ändå Raya efter straffräddningen.

Det var en ganska sömnig match i Atalanta och när Mikel Arteta mötte TNT Sport efter matchen var han inte helt nöjd med prestationen.

– Som jag trodde så blev det en riktigt tuff match. Det var inte särskilt kul att titta på för hela matchen blev bara individuella dueller. Vi startade matchen riktigt, riktigt bra. Vi tog kontroll, spelade i de ytorna där vi ville spelade, skapade en eller två chanser men efter det började vi ge bort bollen. Vi kunde inte skapa momentum eller rytm, eller få passningarna att gå fram som vi ville. Och ändå släppte vi nästan inte till någonting förutom straffen.

Angående straffräddningen sa han:
– Antagligen en av de bästa räddningarna jag sett under min karriär, kombinationen av räddningen på straffen och sen returen från David. Han var otrolig igen.

Arsenal missade också en hel del chanser. Om det sa Arteta:
– Vi hade behövt det åt andra hållet. Vi hade två bra chanser där Gabi hade behövt göra mål. Det här är Europa, det är väldigt annorlunda mot Premier League. Det finns mycket positiva saker, men också väldigt mycket som vi måste kunna göra bättre.

Är du besviken över att laget inte lyckades bättre?
– Det är en match som kräver det bästa av alla på planen och för att kunna leverera på det behöver alla vara på topp, och ikväll var vi inte riktigt där.