Medlemmar: 7957 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev ingen lugn dag vid sidlinjen för Arteta.

Arteta: "Väldigt oroligt"

lör 28 sep 2024 kl 22:45

Arsenal vann. Men det krävdes ett avgörande på stopptid. Arteta hyllade Trossard - men erkände att det var oroligt på bänken.

Arsenal tog en bekväm ledning i första halvlek. Gabriel Martinelli öppnade målskyttet och Leandro Trossard gjorde 2-0 precis före pausvilan.
En bekväm seger tänkte många.
Men Leicester kom tillbaka.
2-0 blev till 2-2. Och det krävdes en forcering på stopptid för att få in segermålet.
Arsenal vann med 4-2. Men inte helt enligt plan.

- Jag var väldigt orolig. Speciellt i det scenariot. Med den insats vi gör så ska vi aldrig vara i den situationen, men det är det fina med fotbollen jämfört med andra sporter. Vi gjorde det tillsammans med våra supportar som återigen var fantastiska, säger Arteta efter matchen.

Men det borde varit en mer komfortabel seger enligt Arteta.

- Det blev väldigt emotionellt. Mer emotionellt än vi ville, helt klart. Men jag är nöjd, med antalet chanser vi skapade, hur vi dominerade matchen. Efter 2-0 borde resultatet blivit större, mycket större, säger Arteta.

Och fortsätter:

- Men det här är Premier League, det här är kvaliteten och kvaliteten i Leicester. De gjorde två mål. Men jag är väldigt nöjd med hur vi tar hand om situationen. Emotionellt superkontrollerat, vi gör det vi ska, vi hotade ytorna hela tiden. Jag tycker vi förtjänade att vinna.