Medlemmar: 8045 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Mikel Merino fick debutera för Arsenal mot PSG i tisdags.

"Arsenal gör saker jag aldrig sett tidigare"

tor 3 okt 2024 kl 18:30

Mikel Merino fick äntligen göra debut i sin nya klubb mot PSG i tisdags. Mittfältaren säger att han lärt sig massor med nya saker i Arsenal sedan han kom från Real Sociedad. - De gör saker som jag aldrig sett tidigare i min karriär, säger han.

På en av sina första träningar med sin nya klubb fick Mikel Merino mittbacken Gabriel olyckligt över sig och drabbades av en skulderbladsfraktur. Spanjoren missade sex matcher - men i tisdags mot PSG fick han debutera för sin nya klubb.
The Gunners vann Champions League-mötet med 2-0 och Merino lirade de 26 sista minuterna.

När han mötte media efter matchen berättade om sin första tid i sin nya klubb.
- Det har varit riktigt tufft, om jag ska vara ärlig. Mentalt, när du kommer hit, så vill du ha ett par dagar i början där du kan visa alla vad du går för och varför de trodde på en. Sen får man en skulderbladsfraktur direkt. Det är tufft att komma igen från det mentalt. Men alla här i klubben har varit riktigt bra mot mig. Jag kunde känna stöd och kärlek från alla och det hjälpte mig så klart mycket för att kunna bli frisk.
- Det gav mig också chansen att tänka en del och att lära känna mina lagkamrater och ledarna i laget. Och att jag kunde jobba med mig själv. Saker som jag behövde göra för det taktiska, när det gäller det fysiska. Jag tror att jag är en mycket bättre spelare nu än för fyra veckor sedan.

Uppehållet gav honom också tid att sätta sig in i Mikel Artetas taktiska upplägg för Arsenal.
Trots att 28-åringen varit på högsta nivå i England, Spanien och Tyskland - och i landslaget - blev han överraskad.
- Det är otroligt, om jag ska vara ärlig. De gör saker som jag aldrig sett tidigare i min karriär. Metoderna som de använder är helt nya för mig. Det tar så klart lite tid att komma in i det, men samtidigt, när du förstår det, så är du på en helt annan nivå för de utmanar dig varenda dag. Inte bara fysiskt utan även mentalt.

Merino berättade också om planen med flytten till norra London.
- När jag pratade med Mikel och när jag såg planen, inte bara för mig, utan för hela laget, vilken kultur det var, så kände jag att det här är rätt ställe för mig för att ta nästa steg i min karriär. Och för att vinna pokaler. Jag vill växa upp, jag vill lära mig mer. Jag tror att det här är rätt ställe för att fortsätta att utvecklas.