Medlemmar: 8045 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal har gjort det bra i Martin Ödegaards frånvaro.

Arteta: "Vi behövde göra saker annorlunda"

fre 4 okt 2024 kl 20:22

Arsenal är obesegrat utan Martin Ödegaard. Men Mikel Arteta säger nu att det har krävts en del för att ersätta kaptenen. - Vi behövde göra saker annorlunda.

Det är snart en månad sedan Martin Ödegaard skadade vristen illa i Norges Nations League-möte med Österrike. Norrmannen har missat sex Arsenalmatcher - sex matcher som Arsenal klarat av på ett strålande sätt.
Fyra segrar och två kryss.
- Vi behövde göra saker annorlunda, säger Mikel Arteta.
- Den påverkan som Martin har på allt vi gör var för stor för att vi skulle kunna replikera honom med en annan spelare. Vi har försökt göra det på ett annat sätt. Vi har fått anpassa ett par saker för att kunna använda andra spelare kvaliteter. Spelare som kan spela i rätt position med rätt kemi runt sig. Kanske att det tog en match eller två, men sen har det börjat flyta mycket bättre. Men vi behövde hitta en väg. Vi saknar fortfarande Martin för han är en av dom viktigaste spelarna som vi har.

Arsenaltränaren berättar också hur tankarna gått runt att spela både Leandro Trossard och Kai Havertz i offensiva roller.
- Vi behövde sätta spelarna i positioner där de känner sig bekväma och där de kan få ut sina kvaliteter samtidigt som vi behövde dölja våra svagheter så mycket som möjligt. Med Martin borta hade vi andra saker som vi inte kunde göra. Men vi fick ett större hot i andra ytor och vi fick försöka göra det bästa av det, säger Arteta.

När Ödegaard kan vara tillbaka i är fortfarande osäkert.
- Det är svårt att säga. Men han jobbar riktigt hårt och känner sig bra och pushar. Det är svårt att ge någon tidsram.