Medlemmar: 8147 st.

Saka firar sitt mål

Spelarbetyg: Oavgjort i toppmötet

sön 27 okt 2024 kl 21:42

Saka tillbaka i laget och var bäst på plan i en match där vi tog ledningen två gånger men efter skador på spelare efter spelare i backlinjen till slut fick nöja oss med ett oavgjort resultat.

David Raya 7

Chanslös på båda målen. I övrigt så sattes han inte på jättestora utmaningar men det han fick emot sig i övrigt gjorde han bra.

Thomas Partey 8

Oerhört svårt att sätta betyg på Thomas. I stora delar var han bästa Arsenalspelare där han hanterade rollen som högerback med stabilt och tryggt spel. Men samtidigt var det han som tappade markeringen på van Dijk vid 1-1 målet och blev även grundlurad av Diaz i andra halvleken.

Ben White 7

Gjorde en riktigt stabil insats på sin tidigare position som mittback. Oerhört vacker långboll när han assisterade Saka som ledde till 1-0.

Gabriel 8

Styrde den ovana backlinjen och släppte som vanligt ingen förbi sig. Tyvärr utbytt ned knäskada där vi får hålla alla tummar vi har att det inte är något allvarligt. Ska man leta positiva tecken så kom Gabriel tillbaka ut och såg avslutningen från bänken.

Jurrien Timber 6

Även om Salah inte skapar många farligheter så hade Timber en jobbig första halvlek mot honom. Märktes att han varit borta och inte är fulltränad. Fick gå ut med kramp i andra halvlek.

Mikel Merino 7

Kontrollerade tillsammans med Rice det centrala mittfältet och fick krydda den fina insatsen med ett mål.

Declan Rice 7

Stabil insats av Rice där han och Merino vann duellen mot Liverpools centrala mittfältare.

Leandro Trossard 6

Trossard var rörlig och rörde sig fint i luckorna mellan Liverpools backlinje och mittfält men skapade inga farligheter. Vår norske Martin är saknad i den offensiva mittfältsrollen.

Gabriel Martinelli 7

Har i några macther börjat se ut som den gamle Martinelli igen och idag var inget undantag. Var väldigt aktiv i första halvleken och hade övertag på Trent. Fortsatte att utmana även i andra så jag blev lite förvånad att han byttes ut.

Bukayo Saka 8

Världsklassmål av Saka där han fint tog ner bolle, gjorde tunnel på Robertson och dunkade in bollen i nättaket. Blev så väldigt tydligt hur mycket vi gar saknat Saka där han gjorde bort Robertson gång på gång så att Andys medspelare till slut tyckte synd om honom och hjälpte till i försvarsspelet vilket gjorde att det vid tillfällen var tre motståndare mot Saka. Var bäst på plan.

Kai Havertz 6

Som vanligt så slet Kai och gjorde livet surt för sina motståndare. Bollarna landade ner på eller runt Kai vid några tillfällen där han borde gjort bättre vid åtminstone något av dessa.

Inhoppare:

Jakub Kiwior 5

Började sitt inhopp med en fin brytning och man fick förhoppning att det nog kan funka med Kiwior istället för Gabriel ändå. Men tyvärr så tokrusade han vid Liverpools kvittering och hamnde helt ur position vilket gav Nunez och Salah en motorväg mot vårt mål.