Medlemmar: 8045 st.

Saka firar nytt mål i Arsenal-tröjan

Drömmål skickar Arsenal till CL-plats

sön 6 mar 2022 kl 17:23

Watford försökte forcera sig till en kvittering i slutet - men det var Arsenals drömmål som avgjorde. Saka och Ödegaard hade stundtals lekstuga på Vicarage road.

Första halvlek:

Det blev en rivstart på Vicarage Road. Efter bara 20 sekunder höll det på att gå riktigt illa för Arsenal när Dennis hade en boll i nät. Men Watfordspelaren blev avvinkad för offside och Arsenal fick själva ta chansen för en drömstart. Och den chansen tog Ödegaard och Saka hand om ypperligt. Arsenal anföll längs högerkanten och Ödegaard klackade fram till Saka som sedan släppte tillbaka den till norrmannen och 1-0 placerades in vid bortre stolpen. Ett otroligt fint mål - men bättre skulle det bli.

Trots att Watford och Arsenal slåss om olika saker i Premier League så ville hemmalaget visa att en tre-poängare här inte skulle bli allt för enkelt. Knappt fem minuter efter Arsenals ledningsmål anföll Watford och en boll slogs in i boxen. Hernandez fick bollen en bit bakom sig, men Colombianen sträckte ut och drog till med en cykelspark - Ramsdale chanslös.

Efter kvitteringen hade båda lagen bud på ett ledningsmål. Partey testade ett skott och Dennis hade ett nytt läge att göra mål på andra sidan. Det dröjde fram till halvtimmen spelad. Saka vinner boll högt, väggar med Lacazette och dundrar sedan upp den i krysset. Ett otroligt vackert mål från Bukayo Saka - och ett bra förarbete av Lacazette.

Det fanns lite bud på ytterligare mål, Xhaka fick nästan huvudet på ett inlägg från Soares - men första halvlek slutade 1-2.

Andra halvlek:

Kvällens balja, iallafall i min bok, kom bara ett par minuter in i andra halvlek. Arteta hjälpte Saka att sätta igång ett inkasst på offensiv planhalva, och Watford var inte riktigt med på noterna. Sen var det klapp-klapp-spel. One touch på alla hela vägen fram till Gabriel Martinelli som skickade upp den i krysset. Ett nytt otroligt snyggt mål i den här matchen.

Andra halvlek böljade något fram och tillbaka. Anfallet såg livligt ut, men försvaret hade det inte helt lätt, framförallt med Watfords vänsterkant som ställde till med en hel del oreda för The Gunners. Aaron Ramsdale höll på att ge Watford en gratischans tillbaka i matchen, två gånger om, med missade passningar. Men varje gång så hann försvaret reparera och styra av faran.

Arteta plockade av Martinelli till förmån för Nicolas Pepe som gjort två fina inhopp på sistone. Ivorianen spelade fram Lacazette som blev fälld i straffområdet. Straff tyckte alla i rödvitt. Men domare Pawson höll pipan i fickan.

Eddie Nketiah blev inbytt strax därefter och hamnade nästan i målprotokollet. Engelsmannen tog ett skott från, i hans värld, distans och träffade stolpen. Hade den gått in hade det varit distans-rekord för anfallaren, drygt 10 meter från mål.

I den 87:e minuten slogs en boll in i boxen mot Sissoko. Ben White hamnade lite fel och Watford-strikern kunde trycka in 2-3. Men mycket närmre än så kom inte Watford den här kvällen. Rob Holding fick komma in och spela de sista minuterna, men det blev aldrig några farliga lägen för kvittering för hemmalaget.

Tre nya viktiga poäng i ligan och Arsenal går upp på en fjärdeplats.