Medlemmar: 8121 st.

Palace v Arsenal

Bedrövligt Arsenal föll borta mot Palace

mån 4 apr 2022 kl 20:52

Det gick inte som det skulle på Selhurst Park. Palace dominerade i första halvlek och Arsenal var helt avslagna. Hemmalaget vann till slut med 3-0.

Såhär startar lagen:

Arsenal

Ramsdale, Cedric, White, Gabriel, Tavares, Partey, Xhaka, Saka, Ödegaard, Smith Rowe, Lacazette.

Avbytare: Leno, Holding, Ogungbo, Swanson, Sambi, Elneny, Martinelli, Flores, Nketiah.

Crystal Palace

Guaita, Clyne, Andersen, Guéhi, Mitchell, Gallagher, Kouyaté, Schlupp, Ayew, Mateta, Zaha.

Första halvlek:

0: Tierney skadad, Pepe sjuk och Tomiyasu fortsatt inte ens på bänken. Men Ramsdale är tillbaka mellan stolparna. Tio minuter til kick off!
0: Hur går tankarna där ute i stugorna?
1: Då är vi igång. COYG!
4: Lite halvstökiga första minuter i Arsenal-försvaret. Palace nära att ställa till lite oreda när både White och Ramsdale höll på att sätta sig själva i trångmål, men vi klarade oss.
10: Inte jättemycket att rapportera från första tio. Arsenal försöker rulla lite boll men har svårt att ta sig framåt till något nämnvärt.
14: Domaren fick fel på sin Walkie-talkie, eller vad det nu är de har tejpade på låret. Det var väl typ det mest intressanta att snacka om hittills.
16: Mål... 1-0.
16: Palace vinner frispark högt i plan efter att White gått för hårt mot Zaha. Frisparken slås in djupt i boxen och nickas med bakhuvudet fram till Mateta som gör 1-0. Turligt.
17: Dags att lägga i en växel. För vi har glidit runt på neutral första 15.
23: Cedric har det tufft med Zaha på kanten. Portugisen kommer få jobba hårt idag.
24: Mål. 2-0. Ayew.
24: Nu är det inte mycket som är bra. Gabriel kastar sig fram för att bryta en passning men missar bollen och istället friställer Ayew som placerar in 2-0.
27: Ingen i Arsenal har varit bra i första halvlek. Men det här är långt från slut.
28: Bättre av Arsenal nu. Saka hittar Lacas panna med ett inspel, men fransmannen får ingen ordentlig träff och nickar en bit över.
30: Det har alltså gått 30 minuter. Trettio. Det återstår 60 minuter. Sextio minuter. Det här är långt från slut. Upp med hakan nu.
36: Tavares drar på sig frispark i nytt bra inspelsläge för Palace.
37: Det vinkas för offside när Palace försöker sig på en variant.
39: Palace med nytt farligt läge. Zaha spelar fram Mateta som skjuter, men Ramsdale klarar.
44: Tavares har det fortsatt tufft. Båda våra ytterbackar har det tufft. Vi måste hjälpa varandra mer i andra och börja jobba.
45+2: Hörna Arsenal.
45+2: Gabriel får huvudet på hörnan, men keepern tar den.

Paus 2-0
Arsenal utspelade i första.

Andra halvlek:

46: Arsenal är tidigt ute på planen och Ramsdale klappar bortapubliken. Martinelli redo vid sidlinjen.
46: Martinelli kommer ersätta Tavares som inte haft en så kul första halvlek.
46: Och nu är vi igång. 45 minuter att kriga hem poäng. Kom igen nu Arsenal.
47: Martinelli direkt in i hetluften när han försöker vägga med Laca som sedan ramlar, men ingen respons från domare Tierney.
51: Saka driver in i straffområdet och Koyate hakar samman med honom och Saka faller. Ingen straff.
52: Nu händer exakt samma sak, fast det är Gabriel som hakar samman med Mateta på mittplan. Då blir det frispark Palace.
53: Gult kort. Partey är sen in i en närkamp och drar på sig en frispark i ett bra skottläge...
54: Ramsdale klarar. Inte den svåraste av frispark.
59: Saka tar sig in i boxen på sin kant och försöker ett skott, men det är en bra bit utanför.
59: Arsenal har börjat andra halvlek mycket bättre. Dominerar bollinnehavet och ser mer påslagna ut.
63: GÖR MÅL.... Arsenal anfaller fint, återigen via Martinelli. Laca släpper vidare till Smith Rowe som skjuter, men det är ett tamt avslut och rakt på keepern.
65: Martinelli slår ihop, knä mot knä och ligger med smärta. Ser inte kul ut.
65: Eddie Nketiah påväg att hoppa in.
66: Byte, Cedric ut och Eddie in.
66: Arteta trycker verkligen fram allt som går nu.
67: Och det betalar sig nästan direkt... Mycket fint anfall och Eddie slår in en bra boll till Ödegaard som får ett ypperligt läge att reducera, men norrmannen missar.
69: Byte Mateta ut och McArthur in.
73: Tierney kontrar en mot tre. Zaha kastar sig och får straff. Ödegaard är på fötterna på yttern.
73: Ramsdale mot Zaha nu alltså.
74: Mål. 3-0. Godnatt.
76: Byte Partey ut och Lokonga in.
76: Byte. Ayew ut och Edouard in.
77: Xhaka gult kort.
79: Partey gick av med skada. Mittfältaren såg ut att dra baksidan.
79: Och där ska vi ha gjort 3-1. Men det blev vinkat för offside.
83: Eddie Nketiath. Kryssribban. Herregud. Från distans också. Det är inte vår kväll, så är det.
87: Smith Rowe testade ett skott, om jag inte kom ihåg fel, men det räddades.