Medlemmar: 8114 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trossard och Tierney firar.

Spelarbetyg efter segern i Emirates Cup

ons 2 aug 2023 kl 21:36

Långt ifrån ett perfekt genrep, men ett par ljusglimtar. Här är spelarbetygen efter segern i Emirates Cup.

Aaron Ramsdale 8

I matchen en sexa, men gör en räddning i straffläggningen och då får vi väl ändå bjuda till lite och höja betyget. Det är ju långt ifrån varje dag Ramsdale räddar en straff. 

Takehiro Tomiyasu 6

Stabil insats, kanske något seg i offensiven men de flesta såg lite seg ut idag. Såg bra ut i defensiven.

William Saliba 5

Det är jobbigt när dommarhatet börjar redan på försäsongen, men det var nog det billigaste gula kort Anthony Taylor någonsin gett ut. Förtjänade dock nästan ett rött efter en annan slarvig tackling. Inte helt skarp idag.

Jakub Kiwior 6

Helt okej insats av polacken som idag fick spela i sin "naturliga" position. Bra i presspelet. Fick spela som högerinnerback i andra och tolkar man det rätt så kommer nog Kiwior vara förstabackup ifall Saliba eller Gabriel går sönder. Får nog spela en del den här säsongen.

Jurrien Timber 7

Det tog inte lång tid för Timber att lära sig spela fotboll som Arteta vill att en vänsterback ska spela. Driftar in och ut mellan mittfält och ytterback. Ser ut att vara en kanonvärvning detta. Bredden i backlinjen är komplett.

Thomas Partey 7

Det är tur att det inte blev någon försäljning av Partey den här sommaren. Vill alltid ha boll, stabil i brytningarna och passar bra med Rice. 

Declan Rice 7

Hade det blivit ett mål på genombrottet hade det blivit fest på Emirates, men vi får vänta lite med debutmålet. Hade ett par riktigt fina sekvenser och spelade mer i en Xhaka-roll än tidigare. Hittade Martinelli fint.

Emile Smith Rowe 6

Det märks att Smith Rowe krigar för en plats i laget, för det är många nya sidor vi får se av vår engelsman. Defensivt såg det mycket bättre ut än tidigare - även om det var en mer offensiv mittfältsroll för vår nummer 10. Helt okej insats.

Fabio Vieira 4

Det är högt och lågt med Fabio Vieira. Men det håller sällan. Idag var det inte bra. Ser ut att sakna självförtroende och det mesta.

Gabriel Martinelli 7

Konstant farlig med bollen. Det är en fröjd att se Martinelli utmana på offensiv kortsida. En mardröm för en försvarare. Borde fått med sig någon poäng från den här matchen dock, men får ändå en sjua för bra driv och bollar in i boxen.

Eddie Nketiah 6

Målskytt och vill framåt. En del bra länkspel men kan vara något starkare i boxen. Kapten för dagen - kul att se. 

Inhoppare:

Kieran Tierney 6

Kommer in och kastar en missil till inkast, måste varit 50 meter (fick nästan en sjua bara för det inkastet). I övrigt inget speciellt att anteckna förutom att skotten börjar se lite bekvämare med att gå in i banan.

Gabriel 6

Fick lägga den avgörande straffen och satte den iskallt. Vem trodde mittbackar kunde göra sådant? I övrigt stabil.

Ben White 6

Det här var inte en match man gick in 100% i. Gör inte mycket mer än vad som behövs. Stabil bakåt.

Jorginho 6

Sätter Trossard i djupet med en helt magisk pass. Lägger också en straff som är 10/10. Vi har en bra bredd även på innermittfältet. 

Kai Havertz 6

Hade väl hoppats på lite mer energi från tysken i sin debut på Emirates. Men vi får väl vänta till de riktiga matcherna drar igång för det.

Martin Ödegaard 6

Flyter runt på planen med bollen vid fötterna. Slår ett par fina pass.

Leandro Trossard 7

Vem ska Arteta välja som vänsterytter egentligen? Trossard har varit lysande genom hela försäsongen och ser inte ut att vilja ge upp platsen till Martinelli enkelt. Fortsätter vara lurig, snabb i vändningarna och vill skapa och utmana hela tiden. Borde kanske gjort mål.

Marquinhos - 

Influerade för lite för att få betyg.