Medlemmar: 8105 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta firar tredje segern i årets Champions League.

Arteta: "Vi är i en bra position"

tor 9 nov 2023 kl 01:03

Arsenal har ett järngrepp om förstaplatsen i gruppen efter 2-0 hemma mot Sevilla. Mikel Arteta är helnöjd. - Vi är i en bra position, säger Gunnerstränaren.

Mikel Arteta kunde sträcka händerna i skyn ännu en gång efter en Champions League-match den här hösten. Arsenal slog Sevilla på Emirates Stadium med 2-0 efter en mycket fin insats - och leder nu gruppen med fyra poäng inför de två sista omgångarna.
- Jag är riktigt nöjd med lagets insats. Mogenheten, hängivenheten och hur vi aggressivt gick på dem. Vi ville dominera matchen direkt från början och spela i den sista tredjedelen. När vi förlorade bollen så var vi otroligt bra på att vinna tillbaka den. Det är riktigt svårt att kontrollera matcher i Europa som vi gjorde idag, att göra målen som vi gjorde idag. Vi är i en bra position, säger Arteta till TNT.

Arsenal hade total dominans i princip hela matchen. Leandro Trossard satte 1-0 i första och Bukayo Saka 2-0 i andra.
Men det som var det slående var hemmalaget kontroll på matchen.
- Det var vad vi ville. För när vi låter dem löpa så är de riktigt farliga. Även när de etablerar spel på vår planhalva och börjar skicka in bollar i boxen så är de farliga. Jag tror att vi släppte till ett skott på mål under hela matchen och det kom i den 94:e minuten. Riktigt bra, det är vad man behöver i Europa.

Mikel Arteta bytte ut Takehiro Tomiyasu i paus och Bukayo Saka haltade av i slutet av matchen.
Arteta säger så här om "skadorna":
- Tomi kände av något så vi ville inte ta några risker. Därför bytte vi in Alex.
- Bukayo fick en smäll. Förhoppningsvis är det inte så farligt för just nu saknar vi ett gäng spelare.

Var det här svaret du vill ha efter förlusten i Newcastle?
- Ja, men som vi spelade i Newcastle så behövde jag inte ha något svar när det kommer till det prestationsmässiga. Vi spelade jättebra där. Det handlade mer om att vinna. Vi förlorade där och nu ville vi vinna för att vinna hjälper och det är det bästa sättet att förbereda oss inför en tuff match mot Burnley i helgen.