Medlemmar: 8121 st.

Martinelli tillbaka från start efter avstängningen

Pepes superinhopp sänkte Wolves

tor 24 feb 2022 kl 19:51

Nicolas Pepe kommer in i underläge, gör ett mål och assisterar Laca som får avgöra. Tre mycket viktiga poäng och glädjen är enorm på Emirates Stadium.

Såhär startar lagen:

Ramsdale, Cedric, White, Gabriel, Tierney, Partey, Xhaka, Saka, Ödegaard, Martinelli, Lacazette

Bänken: Leno, Holding, Tavares, Swanson, Elneny, Lokonga, Hutchinson, Pepe, Nketiah

Wolves:

Sa, Semedo, Kilman, Coady, Saiss, Ait-Nouri, Neves, Moutinho, Chan Hwang, Jimenez, Podence

Bänken: Ruddy, Marcal, Neto, Trincao, Silva, Jonny, Toti, Dendoncker, Cundle

Inför:

Tomiyasu är fortsatt borta från spel, en skada i vaden ska hålla japanen borta från spel. Smith Rowe är borta sjuk, dock inte Covid. Hur går tankarna där ute?

Första halvlek:

0: Snart kick off nu på Emirates. Tre mycket viktiga poäng att kriga om.
1: Atkinson blåser igång matchen. Knappast sista gången han använder pipan idag, håll i hatten. COYG!
1: Herregud så nära DIREKT. Arsenal anfaller snabbt med Saka som spelar fram Martinelli som missar totalt och träffar armen på en Wolves-gubbe.
1: Det skriks efter straff på olika håll, men enligt de snabba repriser man fick se så såg det väl korrekt ut av Atkinson?
5: Hörna bortalaget och Tierney är i gräset med smärta efter att ha blivit sparkad i juvelerna av en Wolves-spelare.
6: Hörnan hamnade efter lite om och men i nät, men det är avvinkat för offside. Pew.
7: Det tog alltså nästan två minuter för VAR-rummet att hitta att det var offside. Och det var mycket tydligt.
10: Mål. 0-1. Gabriel med en JÄTTETAVLA. En hemåtpass som Chan Hwang plockar upp enkelt och lägger in.
10: Herregud vad dåligt av Gabriel. Sådär får man verkligen verkligen inte göra.
13: Nu är det nära 0-2. Jimenez blir framspelad av Podence som får ett ypperligt läg när mittbackarna inte har koll på varken varandra eller anfallarna. Men som tur var skjuter Jimenez utanför.
16: Bra anfall av Arsenal som startar genom White. Saka samspelar med Lacazette, men fransmannen hamnar i snäv vinkel och keepern stöter ut den över kortlinjen. Inspark till Wolves.
17: Nytt bra anfall, återigen genom Saka och Ödegaard får läget. Men norrmannen har ju ingen högerfot och skottet blir tamt och rakt på förstagubben.
21: Ännu ett bra anfall, Ödegaard matar Lacazette med en mycket fin boll in i boxen, men det går lite för långsamt för fransmannen som blir uppfångad av sin gubbe.
22: White slår en fantastiskt fin boll som Saka springer sig fri på, men strax före avslutet blir han ikappsprungen av en försvarare och bollen till hörna.
22: Hörnan är bra slagen, men går till slut ut till inspark.
24: Gabriel blir sparkad i nyllet, men Atkinson nöjer sig med frispark.
25: Wolves tar en solklar hands när vi anfaller, Atkinson står i bra position, men måste nog ha blinkat just när det hände för han blåste aldrig.
26: Wolves tar två minuter på sig varje gång bollen är ur spel. Atkinson tycker inte det spelar någon roll.
29: Nära kvittering. Ett inlägg som Sa missar fångas upp av Tierney som bombar in den lågt på Laca som styr, men han träffar en Wolves-spelare på benet.
33: Laca testar skott från distans, men det blir enkelt plock för Sa.
34: Wolves var bra i förtsa 15, men sedan dess har det bara varit Arsenal. Det som saknas är lite killer instinct i boxen.
35: Martinelli är nära att göra 1-1. Efter bra samarbete med Laca styr han bollen strax över.
37: Partey testar skott - gissa hur det gick?
38: Gult kort Saka som tacklar Chen Hwang på mittplan.
40: Hörna Arsenal. Resultatlös.
43: Ödegaard chippar fram Martinelli som försöker lobba Sa från nära håll, men keepern klarar.
45: Wolves med ett inspel som nickas av Jimenez, men strax utanför.
45+1: Det blir bara två minuters tillägg.

Paus 0-1

Halvtidstankar:

Valpigt i boxen. Vi dominerar stora delar av första halvlek. Men när vi tar oss till sista tredjedelen så är det bedrövligt valpigt. Måste få dit mer beslutsamhet och trycka till.

Gabriel. Bedrövlig första halvlek av brassen. Och då är det inte bara den otroliga missen som leder till Wolves mål - utan även andra sekvenser där han är ute och fladdrar helt fel.

Pepe i halvtid? Jag gillar Martinelli, men han har för dålig end product. Dags att testa Pepe kanske redan efter halvtid? Han är hungrig och var pigg i sitt senaste inhopp.

Andra halvlek:

46: Arsenal börjar precis som i första halvlek, med att skapa ett jätteläge. Martinelli får bollen in i boxen fint och snurrar lite för mycket och skjuter utanför.
47: ... men minuten senare är Wolves ännu närmre 0-2. Det är målskytten Chen Hwang som skjuter, ur snäv vinkel, men Ramsdale räddar ut till hörna.
49: De verkar ha stängt av den här maskningsregeln den här matchen. Wolvs gör allt för att sakta ner så mycket det går.
50: Frispark efter att Partey blivit hårt tacklad på mittplan - borde varit gult men Atkinson sket i det.
53: Coady blir vansinnig och skriker efter att Wolves inte fått frispark med sig på offensiv planhalva. Solklart gult för protest, Atkinson sket i det.
56: Wolves tur att filma, de får också frispark med sig. Otroligt billigt såklart.
57: Saka i djupet på en fin boll, men engelsmannen når inte riktigt fram.
58: Semedo ligger med skadad baksida och Arsenal spelar korrekt vidare. Det leder till ett ypperligt läge för Lacazette som spinner i boxen och träffar upper tier.
59: Semedo ligger fortsatt med smärta i gräset. Ingen bår i närheten, men han är väl en meter från sidlinjen och borde kunna slitas ut bara.
60: Fortsatt inget spel igång. Laca får hjälpa Semedo av planen.
61: Byte, Jonny in och Semedo ut.
62: Hörna Wolves efter att Gabriel blev träffad i nyllet Podences inlägg.
63: Lacazette drar ner i djupet från egen planhalva och vinner frispark strax utanför halvmånen.
64: Laca tog själv frisparken, och träffade muren.
67: Fransmannen ser ut att ha kommit in i andra andningen. Känns halv-het just nu.
68: Dags för ett byte va? Pepe in och Martinelli ut hade varit mitt förslag. Peta över Saka till Tierneys kant.
71: Byte. Martinelli ut och Pepe in.
71: Där var det nära direkt efter bytet. Saka och Laca samspelar fint och fransmannen får skottläget, Sa klarar.
72: Hörna Arsenal.
73: Vi biter oss fast efter hörnan och White får skottläget, inte långt borta.
75: Byte Wolves. Neto in och Chan Hwang ut.
76: Byte Soares ut och Nketiah in.
82: MÅÅÅÅÅL!!!! PEPE!!!!!!!
82: DET ÄR SÅ VACKERT!!!!!! Ödegaard chippar fram till Nketiah som passar fram Pepe som gör en piruett och dundrar in 1-1.
84: Ramsdale är ute på tunn is, men det löser sig halvt. Hörna Wolves.
86: Pepes defensiv är något sämre än hans offensiv, Wolves med ett rätt bra läge men Neto missar - via Gabriel men det blir inspark.
88: Ödegaard får ett läge efter ett bra anfall, men norrmannen träffar kryssribban.
88: Byte, Raul ut och Dendoncker in.
89: Gult kort Jimenez.
90: Solklart rött kort nu. Han vägrar gå av. Vi får se vad Atkinson gör.
90+1: Det är inte Jimenez som skulle av. Podence ut och Dendoncker in alltså.
90+1: Hörna och sex minuters tillägg.
90+2: Byte Tierney ut och Tavares in.
90+2: Tierney gick av med smärta. Får hoppas det inte är en bristning, men skotten hade ont.
90+4: Wolves går ner i VARENDA närkamp. Nu Ait-Nouri i gräset med krokodiltårar.